PNL si marul otravit. "In locul unui populism ieftin si a unui politicianism gaunos, conducerea ar fi trebuit sa decida sa se boicoteze referendumul"

PNL si marul otravit.

Alta consecinta, previzibila pentru unii comentatori, este lipsa de viziune si de strategie politica a conducerii PNL: partidul ca intreg, asadar din punctul de vedere al deciziei politice, poate sa fie plasat fie de partea familiei traditionale, fie de partea familiei ne-traditionale, dar la referendum membrii PNL sa poata avea libertatea de a vota asa cum doresc fiecare dintre ei.

acum 23 luni (23 Apr 2018)

>

Desi PNL face distinctie intre casatorie si familie, la posibilul referendum pentru familie, dorit de PSD, se va sustine familia traditionala, astfel ca in Constitutie sa se stipuleze familia ca uniune dintre un barbat si o femeie.

Aceasta plasare a PNL de partea PSD, desi continua o mai veche "colaborare", vine sa confirme fragilitatea opozitiei romanesti, lipsa de unitate si de viziune politica si, mai ales, vine sa arate cat este de ieftin in Romania populismul si politicianismul.

Desi toata lumea stie ca in biserici s-au obtinut acele milioane de semnaturi, desi fanatismul religios, obscurantismul si extremismul religios sunt denuntate de toate partidele politice, inclusiv PNL, plasarea in trena PSD va avea ca rezultat reportarea unora din aceste "pacate" asupra PNL;

Vom fi, desigur, intrebati ce ar fi trebuit sa decida conducerea PNL ca sa nu cada in cursa intinsa de un partid ce vrea sa controleze totul in tara si care, tot mai evident, urmareste cu incapatanare impingerea Romaniei in dictatura? Asadar, in locul unui populism ieftin si a unui politicianism gaunos, conducerea PNL ar fi trebuit sa decida sa se boicoteze referendumul, ca sa nu se realizeze cvorumul (in mod evident, voturile "pentru" - venite dinspre votantii sistemului de partid si de stat vor fi mult mai multe decat cele "impotriva").

Alta consecinta, previzibila pentru unii comentatori, este lipsa de viziune si de strategie politica a conducerii PNL: partidul ca intreg, asadar din punctul de vedere al deciziei politice, poate sa fie plasat fie de partea familiei traditionale, fie de partea familiei ne-traditionale, dar la referendum membrii PNL sa poata avea libertatea de a vota asa cum doresc fiecare dintre ei. Desi ne aflam la distanta de alegeri - la un an de alegerile europarlamentare si prezidentiale si la doi ani de cele locale si parlamentare -, nu trebuie scapat din vedere ca opozitia are nevoie sa fie unita inca de pe acum daca v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro