PNL nu a rasturnat majoritatea la Senat. Maya Teodoriu trimisa de PSD la CCR in locul lui Toni Grebla

PNL nu a rasturnat majoritatea la Senat. Maya Teodoriu trimisa de PSD la CCR in locul lui Toni Grebla

UPDATE Maya Teodoroiu a fost votata de 87 de senatori, in timp ce propunerea liberalilor, Mona Lisa Neagoe, a primit doar 73 de voturi. Desi liberalii au obtinut ieri o mica victorie, in conditiile in care Mona-Lisa Neagoe, persoana propusa de catre PNL, a obtinut aviz favorabil din partea Comisiei Juridice, in plenul Senatului liberalii sunt, deocamdata, depasiti numeric de alesii din coalitia de guvernare.

acum 60 luni (18 Feb 2015)

UPDATE Maya Teodoroiu a fost votata de 87 de senatori, in timp ce propunerea liberalilor, Mona Lisa Neagoe, a primit doar 73 de voturi. Pe de alta parte, liberalii spun ca articolul 76 din Legea Fundamentala prevede altceva: judecatorul CCR este ales cu voturile a jumatate plus unu din numarul senatorilor prezenti in sala la momentul votului. Pana la urma, senatorii au votat ca cel care primeste cel mai mare numar de voturi, acela il va inlocui pe Toni Grebla la CCR.

Primul test pentru raportul de forte intre PNL si PSD-UNPR-PC va fi, astazi, votarea noului judecator la CCR. Desi liberalii au obtinut ieri o mica victorie, in conditiile in care Mona-Lisa Neagoe, persoana propusa de catre PNL, a obtinut aviz favorabil din partea Comisiei Juridice, in plenul Senatului liberalii sunt, deocamdata, depasiti numeric de alesii din coalitia de guvernare.

Ultimele negocieri intre copresedintele PNL Vasile Blaga si UDMR au avut drept rezultat un vot favorabil din partea UDMR in Comisia Juridica, din partea senatorului Pataki Csaba, dar ramane de vazut daca situatia se va repeta si in plen. Chiar si cu sprijinul UDMR si independentilor din grupul lui Mircea Geoana, insa, PNL ar mai avea nevoie de cel putin sapte voturi pentru a-si asigura majoritatea.

Citeste si:

Locul lui Toni Grebla la CCR, disputat de trei femei. Candidata PNL a obtinut aviz favorabil din partea Comisiei juridice

Trei candidate au fost audiate astazi in Comisia juridica a Senatului pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro