PNL: fuziunea ratata se adanceste. Cine se lupta pentru sefia partidului

PNL: fuziunea ratata se adanceste. Cine se lupta pentru sefia partidului

Pe de alta parte, in mod neasteptat, Turcan e sprijinita de secretarul general interimar al PNL, Marian Petrache, care a avut la randul sau o intalnire cu mai multi liberali pentru a stabili cum pe cine sa sustina la Congres, cu toate ca o decizie clara a fost luata de tabara sa. Liberalul a precizat ca nu mai trebuie sa se mearga pe gandirea ca fiecare din partidele care au facut fuziunea sa propuna cate un nume sau doua, ci ar trebui sa fie un om care, preferabil, sa fie agreat de ambele grupuri.

acum 64 luni (19 Jan 2017)

Mai multi lideri ai fostului PDL s-au intalnit marti pentru a vorbi despre viitorul PNL, in conditiile in care in lunile mai-iunie ar urma sa fie Congresul partidului. In prezenta fostului copresedinte Vasile Blaga, liderii prezenti la intalnire au convenit ca optiunea dezirabila pentru sustinerea la Congres si preluarea partidului e Catalin Predoiu, in prezent prim-vicepresedinte al PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Din randul fostilor PDL-isti, la functia de lider mai ravneste si presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, insa aceasta nu se bucura de sprijinul lui Blaga si al altor lideri locali. De altfel, potrivit unor surse politice, aceasta nu a fost prea multumita de faptul ca Blaga l-a preferat pe Predoiu. Pe de alta parte, in mod neasteptat, Turcan e sprijinita de secretarul general interimar al PNL, Marian Petrache, care a avut la randul sau o intalnire cu mai multi liberali pentru a stabili cum pe cine sa sustina la Congres, cu toate ca o decizie clara a fost luata de tabara sa.

"NU MAI FRACTURATI INUTIL PARTIDUL"

"Vad ca sforarii care au prabusit partidul fac intalniri secrete sectare ca sa ramana tot ei la butoane. Nu mai fracturati inutil partidul, aflat oricum in stare de criza", a fost replica lui Ludovic Orban, fost vicepresedinte al PNL, la intalnirile avute de Petrache si Blaga cu oamenii din partid. Totodata, acesta a cerut alegeri interne care sa plece de la organizatiile de baza. "Trebuie sa se faca alegeri de jos pana sus sau de sus pana jos. Liberalul a precizat ca nu mai trebuie sa se mearga pe gandirea ca fiecare din partidele care au facut fuziunea sa propuna cate un nume sau doua, ci ar trebui sa fie un om care, preferabil, sa fie agreat de ambele grupuri.

Nu in ultimul rand, in PNL mai e o tabara care i-ar vrea promovati pentru sefia partidului pe Cristian Busoi sau Alina Gorghiu, politicieni care au imagine negativa in urma alegerilor di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro