PNL e macinat de noi scandaluri interne. Cu ce lideri din tara se razboieste Ludovic Orban

PNL e macinat de noi scandaluri interne. Cu ce lideri din tara se razboieste Ludovic Orban

Prima problema a PNL in aceste zile pare sa fie contestarea modului in care s-a desfasurat Consiliul National de sambata, eveniment in care Ludovic Orban a fost votat drept propunere a formatiunii pentru functia de prim-ministru, iar Klaus Iohannis a primit un vot de incredere pentru a candida din nou la presedintie. Potrivit surselor "Adevarul", prima sa reactie a fost pe un grup inchis al liderilor PNL, unde i-a anuntat pe colegii sai ca nu vrea sa "externalizeze problema" si ca nu e corect faptul ca deciziile din partid sa fie propuse doar de Ludovic Orban si de prim-vicepresedintele Iulian Dumitrescu.

acum 9 luni (13 Mar 2018)

Prima problema a PNL in aceste zile pare sa fie contestarea modului in care s-a desfasurat Consiliul National de sambata, eveniment in care Ludovic Orban a fost votat drept propunere a formatiunii pentru functia de prim-ministru, iar Klaus Iohannis a primit un vot de incredere pentru a candida din nou la presedintie. Potrivit surselor "Adevarul", prima sa reactie a fost pe un grup inchis al liderilor PNL, unde i-a anuntat pe colegii sai ca nu vrea sa "externalizeze problema" si ca nu e corect faptul ca deciziile din partid sa fie propuse doar de Ludovic Orban si de prim-vicepresedintele Iulian Dumitrescu. Motivul: PNL nu are o viziune clara asupra identitatii, nu stie cui sa se adreseze dupa esecul USL , iar "centrul a fost mai degraba ocupat de ALDE". O ultima concluzie a lui Petrache: PNL trebuie sa faca un congres in toamna pentru clarificarea ideologica si pentru a avea si el un proiect de tara, la fel ca PSD. Desi nu au iesit cu atacuri in presa la adresa conducerii, printre contestatarii lui Ludovic Orban sunt mai multi liberali care au fost in echipa Busoi la congresul de vara trecuta, inclusiv prim-vicepresedintele Iulian Dumitrescu. Catarama a acuzat conducerea formatiunii de fraudarea votului la Consiliul National, unde a luat doar 113 voturi, in timp ce Ludovic Orban a primit 686 de voturi. Mai mult, acesta a cerut printr-o adresa excluderea din PNL a persoanelor din comisia de numarare a voturilor, printre acestea fiind si George Ionescu, secretar general-adjunct al PNL la nivel national.

Presedinte de filiala, demis din functie

Nu in ultimul rand, cel mai mare scandal din teritoriu are loc in judetul Neamt. Aici, Biroul Permanent Judetean al PNL Neamt, condus de Mugur Cozmanciuc, a dizolvat Biroul Permanent Local al PNL Piatra Neamt, filiala condusa de Dragos Chitic, primar al orasului.

Potrivit unor surse politice, decizia lui Cozmanciuc nu le-a picat bine mai multor sefi ai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro