PNL ataca pusculita ilegala a Guvernului

Guvernul a continuat, in 2013, practica anilor precedenti de a aloca sume importante din Fondul de rezerva bugetara fara criterii clare si transparente, acest fond reprezentand, de fapt, o modalitate de a suplimenta fara control parlamentar bugetele unor institutii, a anuntat, recent, Curtea de Conturi.

acum 76 luni (17 Feb 2015)

Liberalii solicita infiintarea a doua comisii de ancheta in Camera Deputatilor si Senat, pe tema cheltuirii Fondului de rezerva a Guvernului si a situatiei autostrazii Comarnic-Brasov.

"Raportul Curtii de Conturi releva faptul ca banii au fost alocati dupa criterii politice, in mod evident nu face altceva decat sa confirme practica alocarii subiective si politice a banilor aflati la dispozitia primului ministru si, bineinteles, in afara scopului pentru care s-a creat acest fond", a explicat Ionut Stroe, purtatorul de cuvant al PNL.

Guvernul a continuat, in 2013, practica anilor precedenti de a aloca sume importante din Fondul de rezerva bugetara fara criterii clare si transparente, acest fond reprezentand, de fapt, o modalitate de a suplimenta fara control parlamentar bugetele unor institutii, a anuntat, recent, Curtea de Conturi. Legea finantelor publice locale stabileste ca banii din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pot fi acordati unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat si ai bugetelor locale, pe baza de hotarari ale Guvernului, doar pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar.

Autostrada in stand-by

Guvernul a aprobat, insa, in ultimii ani, numeroase derogari de la aceasta lege pentru a aloca bani din aceasta sursa in special primarilor, banii fiind repartizati prin ordin al ministrului Administratiei Publice, post ocupat in prezent de vicepremierul Liviu Dragnea, si fara ca lista primariilor beneficiare sa mai fie prezentata public, in Monitorul Oficial, ca in anii precedenti.

"Guvernul trebuie sa raspunda de ce nu se realizeaza acest obiectiv si din fonduri europene si, bineinteles, explicatii asteptam si in legatura cu modul nejustificat in care s-a tot amanat luarea unei decizii finale in acest proiect", a mai declarat purtatorul de cuvant al PNL. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro