PNL ataca la CCR votul din Parlament de respingere a urmaririi penale a lui Ponta

PNL ataca la CCR votul din Parlament de respingere a urmaririi penale a lui Ponta

Sesizarea PNL in cazul votului din plenul Camerei Deputatilor privind respingerea inceperii urmaririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese, va fi analizata de judecatorii Curtii Constitutionale in 15 iulie. Intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis spune ca Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie si ca regreta ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar si s-a transformat intr-un scut de protectie pentru Victor Ponta.

acum 105 luni (10 Jul 2015)

Sesizarea PNL in cazul votului din plenul Camerei Deputatilor privind respingerea inceperii urmaririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese, va fi analizata de judecatorii Curtii Constitutionale in 15 iulie.

La 9 iunie, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea DNA de urmarire penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese.

Imediat dupa votul din plenul Camerei Deputatilor, liderul grupului PNL, Ludovic Orban, declara ca liberalii cauta "temeiuri solide" pentru a putea ataca decizia in cazul lui Victor Ponta, el spunand ca, daca vor fi gasite aceste temeiuri legate de procedura de vot, liberalii vor ataca hotararea la Curtea Constitutionala. Pentru prima oara in Parlamentul Romaniei nu se mai voteaza cererea formulata de procurorul general de incepere a urmaririi penale, ci s-a votat raportul Comisiei.

Liderul deputatilor liberali a mai spus ca prin votul de marti "PSD si majoritatea guvernamentala au aratat ca nu le pasa de Romania si de imaginea tarii".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese.

Din totalul de 387 de deputati, la sedinta de marti au fost prezenti 351, numarul voturilor valabil exprimate fiind acelasi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare privind respingerea cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva".

Intrucat s-a intrunit majoritatea simpla, decizia Camerei Deputatilor a fost de respingere a inceperii urmaririi penale pentru seful Guvernului.

Intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, presedintele Klaus Iohann... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro