PNL aduce acuzatii grave la adresa premierului: Manipuleaza datele economice

"Daca premierul ar intelege ceva din raportarile BNR, si-ar da seama ca semnalul investitiilor straine directe este unul negativ intrucat investitiile in capitalul social al societatilor comerciale s-a diminuat cu 35% (de la 1.312 milioane lei la 853 milioane lei), iar acum avem o contraperformanta mai mare decat contraperformanta de anul trecut", se mai arata in comunicatul PNL.

acum 107 luni (15 Aug 2015)

Opozitia il acuza pe seful Executivului ca duce, in ultima perioada, "o intensa campanie de manipulare a datelor economice, pe care le prezinta triumfalist in scopul meschin de a-si aroga, nefondat, merite".

Printr-un comunicat de presa, PNL insista asupra subiectului investitiilor straine directe si arata ca premierul nu "ar intelege ceva din raportarile BNR". Asa este, investitiile straine directe au crescut, insa Victor Ponta omite sa spuna ca in 2014 acestea s-au aflat la unul dintre cele mai mici niveluri din ultimii 10 ani (de exemplu, maximul a fost in 2008 — 9,8 mld.

Opozitia sustine ca "Ponta uita sa spuna ca investitiile straine directe au crescut pe seama creditelor acordate de nerezidenti, care s-au majorat de la o valoare negativa de 161 milioane lei la 713 milioane lei".

"Daca premierul ar intelege ceva din raportarile BNR, si-ar da seama ca semnalul investitiilor straine directe este unul negativ intrucat investitiile in capitalul social al societatilor comerciale s-a diminuat cu 35% (de la 1.312 milioane lei la 853 milioane lei), iar acum avem o contraperformanta mai mare decat contraperformanta de anul trecut", se mai arata in comunicatul PNL. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro