PNL a sesizat CCR in legatura cu numirea sefului TVR

PNL a sesizat CCR in legatura cu numirea sefului TVR

"PNL a apelat la aceasta cale de atac ca urmare a refuzului liderilor majoritatii parlamentare din cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului de a supune dezbaterii cele doua adrese ale parlamentarilor liberali prin care se solicita, pe de o parte, rectificarea constatarii votului (majoritatea simpla in loc de majoritatea calificata) si, pe de alta parte, redactarea hotararilor de respingere a numirii domnului George Orbean in functia de presedinte-director general al TVR si de numire in functie a doamnei Monica Ghiurco", se arata in comunicatul semnat de liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.

acum 89 luni (25 Apr 2016)

PNL a contestat la Curtea Constitutionala a Romaniei procedura de numire a sefului TVR, pe motiv ca majoritatea parlamentara a comis un abuz. 2) si deciziile Curtii Constitutionale, a decis fara temei ca nu a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru numirea directorului general al TVR", informeaza Agerpres.

Liberalii sustin ca numararea voturilor exprimate pentru numirea in functia de presedinte-director general al SRTv a Monicai Ghiurco s-a realizat dupa o procedura neconstitutionala, explicand ca in acest caz trebuia luata in considerare majoritatea simpla si nu majoritatea calificata.

"PNL a apelat la aceasta cale de atac ca urmare a refuzului liderilor majoritatii parlamentare din cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului de a supune dezbaterii cele doua adrese ale parlamentarilor liberali prin care se solicita, pe de o parte, rectificarea constatarii votului (majoritatea simpla in loc de majoritatea calificata) si, pe de alta parte, redactarea hotararilor de respingere a numirii domnului George Orbean in functia de presedinte-director general al TVR si de numire in functie a doamnei Monica Ghiurco", se arata in comunicatul semnat de liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro