PMP se reuneste in Consiliul Executiv National pentru a fixa strategia partidului in 2015. Excluderea lui Cristian Preda, transata

PMP se reuneste in Consiliul Executiv National pentru a fixa strategia partidului in 2015. Excluderea lui Cristian Preda, transata

"Deciziile Consiliului Executiv Judetean, respectiv ale Consiliului Executiv National, de sanctionare prin suspendarea din functia detinuta in cadrul Partidului sau prin suspendarea din calitatea de membru al Partidului, pot fi contestate la Comisia Judeteana de Arbitraj si Integritate, respectiv la Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate", se mai arata in statutul partidului.

acum 97 luni (12 Jan 2015)

Intrebata care a fost motivatia pentru care nu va mai candida la functia de presedinte, Udrea a raspuns: "Nu am spus ca nu mai candidez, am spus ca cel mai probabil .

"E congres pe data de 8 februarie, vom vedea atunci cine se inscrie in competite, important este ca viitoarea conducere a partidului, indiferent din cine va fi formata, ea sa vina cu o viziune care sa contina o strategie de partid de opozitie, suntem singurul partid de opozitie la o guvernare PSD-PNL. Mi-e greu sa cred ca membrii comisiei de arbitraj si litigii vor refuza sa accepte ca nu am beneficiat de un drept de care se bucura si cel mai odios criminal", anunta Preda ieri.

Europarlamentarul Cristian Preda a contestat decizia conducerii PMP de excludere din partid la Comisia de Arbitraj a PMP, insa sansele sale de a ramane in partid sunt foarte mici.

Ce spune Regulamentul PMP

Potrivit statutului PMP, "Colegiul National sau Consiliul Executiv National pot decide aplicarea urmatoarelor sanctiuni: excluderea din Partid, cu o majoritate de doua treimi din membrii Colegiului National". "Deciziile Consiliului Executiv Judetean, respectiv ale Consiliului Executiv National, de sanctionare prin suspendarea din functia detinuta in cadrul Partidului sau prin suspendarea din calitatea de membru al Partidului, pot fi contestate la Comisia Judeteana de Arbitraj si Integritate, respectiv la Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate", se mai arata in statutul partidului.

Din Comisia de arbitraj si integritate a PMP fac parte: Rizia Tudorache (presedinte), Edmond Talmacean, Neculai Enache, Catalin Constantin Mic-Voinea, Paul Toderica, Cornel Stirbet, Andrei Jean Falcescu, cei mai multi dintre ei apropiati ai liderului PMP Elena Udrea. Daca decizia Comisie de Arbitraj este in conformitate cu hotararea conducerii PMP, adica de excludere a lui Cristian Preda din partid, europarlamentarul ramane d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro