Plimbare prin Italia de pe malul Dambovitei

Plimbare prin Italia de pe malul Dambovitei

Fie ca sunt parcuri sau cladiri cu diverse destinatii, ele se integreaza elegant in peisajul urban si contribuie la patrimoniul vechi construit al orasului (Biserica Italiana, Resedinta Ambasadorului Italiei), la dezvoltarea sa culturala (fosta Scoala Italiana) si la viata orasului de zi cu zi (Parcul Nicolae Iorga).

acum 80 luni (25 May 2016)

Un proiect cultural, initiat de Ambasada Italiei, ne cheama sa devenim turisti in propriul nostru oras, pentru a descoperit frumuseti pe langa care, uneori, trecem grabiti

Un fapt mai putin cunoscut publicului larg este ca statul italian detine cateva proprietati in Bucuresti. Fie ca sunt parcuri sau cladiri cu diverse destinatii, ele se integreaza elegant in peisajul urban si contribuie la patrimoniul vechi construit al orasului (Biserica Italiana, Resedinta Ambasadorului Italiei), la dezvoltarea sa culturala (fosta Scoala Italiana) si la viata orasului de zi cu zi (Parcul Nicolae Iorga).

Influentele italiene asupra cladirilor bucurestene au cunoscut doua etape: clasica (secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea) si rationala (perioada interbelica). Influentele clasice fac apel la lumea antica prin trasaturi conventionale precum coloane, frontoane sau elemente sculpturale, dar si planuri si fatade simetrice. Citeste si:

+ENIGMELE MORTII lui Dan Condrea si posibile raspunsuri.

+A terminat facultatea in Bucuresti, dar s-a intors in SATUL natal, ca sa NU ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro