Plesu: "Nu pot aproxima criteriile dupa care s-a intocmit Comisia de Cultura si nu-mi fac nicio iluzie cu privire la eficienta ei"

Plesu:

E interesant ca, printre ei, se afla vreo cinci sau sase (adica un sfert din "echipa") care au certificate de absolvire fie de la Colegiul National de Aparare, fie de la Academia de Politie din Iasi, fie de la Academia Nationala de Informatii din Bucuresti, fie de la Institutul Diplomatic Roman. Calitatile cu care se recomanda sunt "oratoria" si "forta creativa", calitati care se dovedesc fertile, de vreme ce posesorul lor are doua masini si multe bijuterii, in valoare de 17.000 de euro. Dna Liliana Minca, deja cunoscuta telespectatorilor, a studiat la ASE si la Colegiul de Aparare, e doctor in Stiinte Militare si Informatii si s-a ocupat de controlul exporturilor din MAE.

acum 58 luni (7 Dec 2015)

>

Greu de provocat (altfel decit prin alegeri) e si o schimbare radicala a parlamentului. E vorba de sute de insi, care se simt legitimati prin zeci de mii de voturi. Ajungem sa ne intrebam, astfel, daca se poate spera o "schimbare a clasei politice", fara sa speram intr-o schimbare de fond a mentalitatii si a procedurilor electorale, pe scurt - intr-o schimbare semnificativa la nivelul alegatorilor. Alegi dintre cei deja alesi de partide pentru listele lor de campanie. E, deci, raspunderea politicienilor de partid sa livreze o "marfa" cit de cit paluzibila.

Cu titlu de experiment, voi lua, ca mostra, domeniul de care ma simt mai apropiat: cultura. Sa aruncam o privire asupra Comisiei de cultura, arte si mijloace de informare in masa a Camerei Deputatilor. Din numarul total al membrilor ei (24), se pot retine 10 care, prin formatie, au legatura, intr-un fel sau altul, cu studii de filologie, arta, sau jurnalism: Slavomir Gvozdenovici (Minoritati), Traian Dobrinescu (PNL), Dragos-Ionel Gunia (PNL), Theodor Paleologu (PNL), Radu Mihai Popa (PPDD ?), Ioan Tamaian (PNL), Angel Tilvar (PSD), Mihai-Razvan Sturzu (PSD), Gheorghe Mirel Talos (PNL), Madalin Stefan Voicu (PSD). Pe aceeasi lista se pot adauga trei absolventi de teologie (Gigel-Sorinel Stirbu-PNL, Ioan Vulpescu-PSD, Iacob Puscas-PSD, via PPDD) si un actor (Marton Arpad-Francisc-UDMR, detinator si al unei diplome de drept). De amintit este si Kelemen Honor (UDMR) care, desi medic veterinar la baza, a facut si filosofie si a publicat literatura.

Mentionez, pe de alta parte ca, desi activitatea de "jurnalist" a lui Radu Mihai Popa (la OTV!) e atestabila, n-am gasit nicaieri detalii despre formatia sa profesionala. E interesant ca, printre ei, se afla vreo cinci sau sase (adica un sfert din "echipa") care au certificate de absolvire fie de la Colegiul National de Aparare, fie de la Academia de Politie din Iasi, fie de la Academia Nationala de Informatii din Bucuresti, fie de la Insti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro