Plesu: "Daca spun: , mi se da replica ucigatoare: "

Plesu:

> De pilda ca, la revolutie, am furat aparatul de ras si stiloul de aur al dictatorului, sau ca, la Olanesti, mincam cite 60 de pastravi la o masa, sau ca, la Sinaia, fugaream noaptea, in pielea goala, cu gind rau, pilcuri inspaimintate de tineri (fara discriminare intre baieti si fete). Nu conteaza ca oficiul meu de la Cotroceni a durat strict patru luni si ca l-am parasit prin demisie, nu conteaza ca am scris articole critice la adresa fostului presedinte inca de cind era in functie (ceea ce l-a facut sa profereze amenintari publice la adresa mea), nu conteaza ca, in ultima vreme, m-am declarat stupefiat de schimbarea lui de amplasament politic si de incapacitatea lui de a iesi, demn, din scena.

acum 91 luni (18 Jul 2016)

>

De pilda ca, la revolutie, am furat aparatul de ras si stiloul de aur al dictatorului, sau ca, la Olanesti, mincam cite 60 de pastravi la o masa, sau ca, la Sinaia, fugaream noaptea, in pielea goala, cu gind rau, pilcuri inspaimintate de tineri (fara discriminare intre baieti si fete). Regretatul meu prieten Horia Bernea ma gasea uneori, in biroul meu de la ministerul Culturii, rizind homeric cu asemenea "stiri" sub ochi. Mie mi se parea ca nu era nimic mai bun de facut. Ideea ca am asteptat, rabdator, o radicala schimbare de regim, ca sa-mi fac rost de o masina de barbierit (e drept, prezidentiala) si de un stilou baban avea, din punctul meu de vedere, un haz enorm, ca si goana mea hulpava dupa grupuri mixte de potentiale victime sexuale. Dar are o puzderie de imitatori minori care, n-o sa credeti, ma fac sa-l regret. Nu conteaza ca oficiul meu de la Cotroceni a durat strict patru luni si ca l-am parasit prin demisie, nu conteaza ca am scris articole critice la adresa fostului presedinte inca de cind era in functie (ceea ce l-a facut sa profereze amenintari publice la adresa mea), nu conteaza ca, in ultima vreme, m-am declarat stupefiat de schimbarea lui de amplasament politic si de incapacitatea lui de a iesi, demn, din scena. Oricum, eu l-am facut presedinte, am manipulat voturile natiunii, l-am ingropat in tone de articole omagiale.

Ceva mai comica e parerea unora ca ma ocup de administrarea forum-urilor care acompaniaza articolele mele. Stau noaptea in redactia de la "Adevarul" si scot postarile care nu-mi convin. Habar n-am cum lucreaza moderatorii comentariilor de pe blog. Oricum, daca sunt implicat, trebuie recunoscut ca sunt de o ridicola ineficienta. O multime de postari "negative", pe o claviatura ampla care merge de la chitibusuri sofistice pina la injurii de gang si invitatii la spinzuratoare, apar nestingherit saptamina de saptamina.

O "sugestie" destinata sa ma lichideze moralmente e legata de Editura Humanitas. Nu s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro