Planurile PNL pentru preluarea puterii

"Este nevoie si de o noua lege a finantarii partidelor si sa ne restrangem la finantarile de la bugetul de stat, atat cat poate permite", a mai spus Vasile Blaga. Liberalii mai propun ca primarii si presedintii Consiliilor Judetene sa fie alesi in doua tururi de scrutin, iar Parlamentul sa fie de ales prin "vot mixt" si sa se reduca numarul parlamentarilor.

acum 97 luni (6 Jan 2015)

Liberalii vor sa formeze un nou Guvern, fiind dispusi sa negocieze cu aliatii PSD pentru a schimba majoritatea parlamentara. Pana in 28 februarie, urmeaza sa fie finalizat programul de guvernare al PNL, sub coordonarea lui Catalin Predoiu, candidatul partidului pentru postul de premier. "Nu cred ca poti sa depui o motiune de cenzura daca nu ai un program de guvernare pe care sa-l prezinti Parlamentului in secunda doi dupa ce a picat Guvernul Ponta.

Ea a sustinut ca liberalii si-ar dori alegeri anticipate, dar sunt constienti ca un asemenea obiectiv este greu de realizat, intrucat parlamentarii ar trebui determinati sa voteze pentru scurtarea propriilor mandate. "Ne dorim alegeri anticipate, nu suntem copii si stim ca este un lucru care se poate intampla extrem de dificil.

Cu cine vor negocia

Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a transmis, ieri, un semnal interesant privind eventualele negocieri pentru motiunea de cenzura, excluzand de la discutii doar PSD, nu si pe aliatii acestuia. "Vom discuta exact cand acest program de guvernare va fi finalizat, pentru a aduce o noua majoritate in jurul acestui program de guvernare. Desi PSD este exclus din planurile viitoarei guvernari, liberalii spera sa obtina voturi si de la social-democratii nemultumiti. "Motiunea de cenzura este adresata oricarui parlamentar care vrea sa voteze impotriva Guvernului.

Comentariile liderilor PNL au venit in contextul in care Mircea Geoana, recent exclus din PSD, a estimat ca "vom avea un nou Guvern cel tarziu pana de Paste". " Un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD si PNL sau partea sanatoasa din PSD si PNL intr-o mare coalitie de tip german", a propus Geoana. Este vorba de elaborarea de catre Parlament a unui nou Cod electoral, PNL solicitand reunirea, pe 26 ianuarie, a comisiei parlamentare de resort. PNL doreste si o noua lege a partidelor politice, care sa permita infiintarea acestora cu doar 500 de membri, si nu cu 25.000 ca in prezent, si fara... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro