Plantele medicinale care deschid si inchid nuanta parului ca vopseaua autentica - o alternativa la chimicale
O fiertura din flori de musetel, in 500 de ml de apa, poate "auri" podoaba capilara, daca este repetata de cel putin 15 ori. O cana de suc de morcovi, inca una de suc de sfecla si cateva lingurite de zahar coloreaza parul precum o vopsea autentica.
O fiertura din flori de musetel, in 500 de ml de apa, poate "auri" podoaba capilara, daca este repetata de cel putin 15 ori.
Operatiunea de clatire a parului cu ceai de musetel ajuta doar daca este realizata dupa spalarea si zvantarea propriu-zisa a parului.
Efectul de deschidere a nuantei poate fi accentuat daca in intervalul dintre doua clatiri, podoaba capilara este expusa la soare, sau daca parul nu se mai clateste cu apa curata dupa folosirea infuziei de musetel. In functie de lungimea parului, zeama de la o lamaie sau doua, poate actiona in acelasi sens, daca timp de cateva ore podoaba capilara este expusa la soare. Culoarea parului mai poate fi deschisa si cu infuzie de galbenelele, muguri de lumanarica sau sofran.
Pentru un par roscat sau castaniu se folosesc mai multe retete, dintre care cea mai des folosita este o mixtura din suc de morcovi si de sfecla. O cana de suc de morcovi, inca una de suc de sfecla si cateva lingurite de zahar coloreaza parul precum o vopsea autentica.
Cafeaua la randul ei poate oferi parului nuante de castaniu, daca este lasata sa actioneze timp de trei ore. Procesul de clatire a parului cu cafea trebuie repetat de peste 15 ori pentru rezultate vizibile.
Din amestecul de urzica, rozmarin si salvie se poate obtine o infuzie inchisa la culoare care, folosita pe parul umed, are acelasi efect de inchidere a nuantei parului. Un alt ceai folosit pentru inchiderea nuantei parului este cel de salvie, care are "puterea" de a colora chiar si firele albe. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro