Plante medicinale cu efect antidepresiv de trei ori mai puternic decat pastilele de sinteza
Biologul profesor Maria Pop arata in cartea sa "Terapia cu plante meicinale suplimente alimentare" ca plantele medicinale pot fi de un real folos in aceste afectiuni si enumera cateva dintre acestea: tictura de obligeana, tinctura de gentiana, tinctura de talpa-gastei, tinctura de angelica. Profesorul biolog mai recomanda combinatii precum: fruct de maces, fructe de fenicul, fructe de anason, menta, infuzie dintr-o lingurita de amestec de plante la 200 ml de apa.
Astenia nervoasa, caracteristica in general efortului intelectual, este asociata de cele mai multe ori cu lipsa poftei de mancare, nevroza gastrica, colita, diaree care alterneaza cu constipatia, dar si epuizarea fizica s nervoasa. Specialistii spun ca nu intotdeuna este vorba despre cauze ca si efortul intelectual intens, ci uneori poate fi vorba despre conditiile in care are loc activitatea intelectuala, respectiv zgomot, conditii de stres etc.
Biologul profesor Maria Pop arata in cartea sa "Terapia cu plante meicinale suplimente alimentare" ca plantele medicinale pot fi de un real folos in aceste afectiuni si enumera cateva dintre acestea: tictura de obligeana, tinctura de gentiana, tinctura de talpa-gastei, tinctura de angelica. "Din aceste tincturi, fie separat, fie combinate, se iau cate 20 de picaturi, de trei ori pe zi, inaintea meselor", arata biologul.
De asemenea mai arata ea, gingko biloba are proprietati energizante si de imbunatatire a circulatiei cerebrale, fiind recomandat in circulatia periferica slaba.
Despre astenie, ea mai arata ca este o avitaminoza peste care intervine un factor declansator cu ar fi diferentele mari de temperatura in perioada de trecere de la un anotimp la altul, sau intoxicati ori boli infectioae. De asemenea, suprasolicitarea fizica sau intelectual poate declansa astenia care se manifesta prin stari de oboseala, inomniim apatie, nervozitate etc.
Depresia este descrisa de biolog ca si "o tulburare a starii afective, care duce la tristete sau pierderea sperantei de viata pentru o perioada indelungata de timp". Se poate manifesta diferit de la o persoana la alta si are diferite cauze, insa terapia cu plante poate fi si in aceste situatii de mare ajutor. Papadia este una din cele mai populare plante ce se poate folosi in acest caz, sub forma de salata, primavara, asociata cu frunze si muguri de primavara si "miere" de papadie.Citeste intreg articolul pe adevarul.ro