Plante medicinale care pot fi crescute in casa. Care este cea mai potrivita pentru apartament si cum trebuie ingrijita

Plante medicinale care pot fi crescute in casa. Care este cea mai potrivita pentru apartament si cum trebuie ingrijita

In aceasta perioada, este indicat sa se excluda din alimentatie ouale si lactatele, iar pentru favorizarea procesului de detoxifiere a organismului este important sa se consume minimum 2,5 l lichide pe zi (apa, ceaiuri de plante, sucuri naturale)", explica Marina Grigore, specialist in apifitoterapie Cui sunt contraindicate Preparatele ce contin Aloe Vera sunt contraindicate persoanelor cu afectiuni grave ale sistemului sanguin si inimii, femeilor care prezinta sangerari uterine si femeilor insarcinate."

acum 46 luni (4 Apr 2017)

Ea prefera spatiile umbroase si are nevoie de apa o data la doua zile, in special vara. De asemenea, menta este cunoscuta si pentru calitatile antistres pe care le ofera.

Trebuie expusa la lumina

Aloe Vera este una dintre cele mai potrivite plante pentru apartament, pentru ca arata superb si ofera surse extrem de valoroase de vitamine. Aloe Vera este o planta perena, cu frunze verzi si suculente, avand o lungime de aproximativ 50 cm. Frunzele sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat si un miez gelatinos care se foloseste in majoritatea produselor care contin Aloe Vera.

"Aloe Vera poate fi folosita cu succes sub forma de: gel, capsule, suc, pudra, tincturi alcoolice si desigur frunza propriu-zisa din care se extrage gelul ce poate fi aplicat local in caz de arsuri, rani, taieturi. Sub forma de gel, tratamentul se recomanda in cure de minimum doua luni. In aceasta perioada, este indicat sa se excluda din alimentatie ouale si lactatele, iar pentru favorizarea procesului de detoxifiere a organismului este important sa se consume minimum 2,5 l lichide pe zi (apa, ceaiuri de plante, sucuri naturale)", explica Marina Grigore, specialist in apifitoterapie

Cui sunt contraindicate

Preparatele ce contin Aloe Vera sunt contraindicate persoanelor cu afectiuni grave ale sistemului sanguin si inimii, femeilor care prezinta sangerari uterine si femeilor insarcinate." Este una dintre putinele plante cu efect antibiotic puternic, capabila sa regleze intregul sistem digestiv, sa creasca absorbtia de proteine in corp si sa calmeze durerile la stomac. Cu ajutorul ei, este usor sa iti pastrezi greutatea corporala in limite normale si sa iti asiguri aportul zilnic de energie.

Somn linistit

Pe langa mirosul placut si frumusetea florilor sale, lavanda poate contribui la stabilizarea somnului, la ameliorarea starilor de stres si anxietate si la calmarea gene... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro