Plante care alunga pisicile. Cum puteti tine motanii din cartier departe de locul de joaca al copiilor sau de gradina

Plante care alunga pisicile. Cum puteti tine motanii din cartier departe de locul de joaca al copiilor sau de gradina

Desi expresia "a fugit ca dracul de tamaie" pare sa fie o culme a incompatibilitatii, cateva plante care cresc in mod obisnuit in curtile romanilor si sunt urate de catre pisici fac o concurenta hotarata vechiului proverb. Cum scapi de ganganiile care ataca plantele fara sa folosesti chimicale VIDEO Colorantul facut din gandaci care se gaseste in mii de tipuri de cosmetice si de alimente consumate de romani

acum 26 luni (13 May 2018)

Desi expresia "a fugit ca dracul de tamaie" pare sa fie o culme a incompatibilitatii, cateva plante care cresc in mod obisnuit in curtile romanilor si sunt urate de catre pisici fac o concurenta hotarata vechiului proverb.

Bunaoara, o alternativa ar putea fi "a fugit ca mata de levantica", avand in vedere ca spectaculoasa planta (cine n-a vazut pe viu un lan de levantica, n-are termeni de comparatie in ceea ce priveste frumusetea naturii) are un efect extrem de neplacut pentru pisici. Levantica antimate

Explicatia este simpla: nasul extrem de sensibil vietatilor cu blanita si gheare este atat de agresat de mirosul patrunzator al florii, incat situatia le determina sa plece cat mai departe de sursa.

Trebuie spus ca este recomandat ca levantica sa fie plantata in extremitatile gradinii sau in apropierea locului de joaca la copiilor, avand in vedere ca s-a demonstrat ca pisicile ocolesc planta cam la 1-1,5 metri, deci in mijlocul gradinii ar avea un efect limitat.

Florile sale violete pot da gradinii un aspect usor salbatic, dar aceasta planta isi indeplineste bine rolul de "sperietoare de pisici". Coleus canina (Plectranthus caninus)

Denumirea acestei plante in limba engleza, "Scaredy Cat Plant", sugereaza ca pisicile se tem de ea, insa acest fapt este doar un instrument de marketing. In realitate, mirosul plantei le aduce aminte felinelor de mirosul de urina de caine, ceea ce le face sa fie circumspecte si sa evite locul.

Potrivit specialistilor, doar in jur de 60% dintre pisici gasesc Coleus canina dezagreabila si de evitat, in vreme ce restul fie sunt obisnuite cu mirosul, fie nu-l percep (avand simtul mai putin dezvoltat).

Are cel mai bun efect atunci cand este sadita in garduri vii, la distanta de circa un metru de zonele pe care vrei sa le protejezi. Muscata

Oricat ar parea de ciud... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro