Planta care aduce fericirea: sunatoarea - beneficii miraculoase

Planta care aduce fericirea: sunatoarea - beneficii miraculoase

Un ceai de sunatoare ne reda pofta de viata si zambetul, facand sa dispara, ca prin minune, starile de anxietate, de insomnie si nervozitate. Stramosii nostri foloseau sunatoarea pentru proprietatile sale afrodisiace, mai ales asupra barbatilor si, de asemenea, pentru a aduce linistea sufleteasca si un somn placut si relaxant celui care o consuma. Spanacul, iarba de leac pentru zeci de afectiuni De ce se spune ca urzica "schimba" sangele si te scapa de anemie.

acum 51 luni (10 May 2015)

Un ceai de sunatoare ne reda pofta de viata si zambetul, facand sa dispara, ca prin minune, starile de anxietate, de insomnie si nervozitate. Este recomandata pentru stari de teama, tensiune si stres.

Tot specialistii spun ca sunatoarea mai contribuie si la functionarea normala a sistemului digestiv, deoarece stimuleaza bila, protejeaza mucoasa gastrica si reduce spasmele. Sub forma de gargara trateaza cu succes inflamatiile gatului, gingiilor si ale ganglionilor. In plus, datorita proprietatilor antivirale si antibiotice, ajuta la tratarea racelii, sinuzitei si bronsitei. Vindeca afectiuni cardiovasculare si biliare

"Sunatoarea este o farmacie in sine, datorita compusilor sai foarte importanti", spune si dr. Stramosii nostri foloseau sunatoarea pentru proprietatile sale afrodisiace, mai ales asupra barbatilor si, de asemenea, pentru a aduce linistea sufleteasca si un somn placut si relaxant celui care o consuma.

Pana si vechii egipteni foloseau sunatoarea pentru proprietatile sale vindecatoare in afectiuni cardiovasculare si biliare. Saponinele au proprietati expectorante si febrifuge, asadar ceaiul de sunatoare este foarte indicat in tratarea racelilor si a virozelor. Mai mult decat atat, acidul clorogenic si cafeic are proprietati antiinflamatoare si cicatrizante, iar flavonoidele pretioase continute de aceasta planta ii atribuie proprietati vasodilatatoare si hipotensoare cardiac, noteaza dr.

Hiperforina este substanta antidepresiva si antinevralgica, iar hipericina este un antiseptic urinar excelent. Combate depresia, nevrozele si isteriile

Sunatoarea este un excelent calmant, fiind recunoscuta pentru calmarea migrenelor, combaterea depresiei, alungarea durerilor de cap, a nevrozelor, tratarea isteriei si a nevralgiilor faciale.

De asemenea, persoanele care sufera de somnambulism, anxietate, tulburari de vorbire, trauma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro