Planta binecuvantata cu efecte-minune. Mana Maicii Domnului, floarea care curata sangele si vindeca rani grave

Planta binecuvantata cu efecte-minune. Mana Maicii Domnului, floarea care curata sangele si vindeca rani grave

De asemenea, ajuta si la curatarea sangelui, fiind utilizata destul de des si in industria cosmetica datorita proprietatilor sale in cicatrizarea ranilor care o recomanda tenurilor cu probleme "Caprifoiul te poate feri de infectiile virale si poate trata unele simptome neplacute ale racelilor. Pentru a obtine amestecul de plante se lasa la macerat peste noapte o ceasca de flori de caprifoi, la un litru de apa.

acum 87 luni (11 Jul 2015)

In traditia populara se vorbeste despre planta care poarta numele Maicii Domnului ca una cu efecte tamaduitoare atat pentru bolile trupesti, cat si pentru cele sufletesti.

Legenda spune ca Maica Domnului cu micul Iisus in brate a cautat adapost la mai multe plante ca sa scape de soldatii lui Irod cand acestia o hartuiau. Iti dau puterea sa vindeci pe om de toate bolile si sa-l salvezi de la moarte asa cum ai facut tu pentru mine".

Are efecte antimicrobiene

Preparatele din aceasta planta: pulberea, tinctura, otetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive si antiinflamatoare, contribuind, in acelasi timp, si la scaderea nivelului de zahar din sange, calitate care o recomanda in terapia diabetului.

De asemenea, ajuta si la curatarea sangelui, fiind utilizata destul de des si in industria cosmetica datorita proprietatilor sale in cicatrizarea ranilor care o recomanda tenurilor cu probleme

"Caprifoiul te poate feri de infectiile virale si poate trata unele simptome neplacute ale racelilor. Febra acuta, durerile in gat si cele de cap se pot trata cu ceaiul de caprifoi, pe care il obtii dintr-o ceasca cu flori la 1 litru de apa clocotita. Mai poate fi utilizat si in caz de abces mamar si intestinal, dizenterie si durere in timpul urinarii.", spune Daniela Stan, medic de familie.

Folosita sub forma de infuzii, decocturi sau cataplasme, planta ne fereste de numeroase afectiuni si este leac pentru dureri.

Tine la distanta bolile de inima

Specialistii spun ca infuzia cu radacina de mana-Maicii-Domnului incetineste coagularea sangelui si tine la distanta bolile de inima.

Pentru a obtine amestecul de plante se lasa la macerat peste noapte o ceasca de flori de caprifoi, la un litru de apa. Dimineata se filtreaza amestecul si cu solutia rezultata se pun compr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro