Plangerea facuta impotriva Laurei Codruta Kovesi de procurorii DNA revocati din functii

Plangerea facuta impotriva Laurei Codruta Kovesi de procurorii DNA revocati din functii

Ce reclama procurorii "In data de 20 iunie 2017, pe emailul de serviciu procurorii din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au primit din partea doamnei procuror-sef un mesaj prin care li se comunica faptul ca a fost inregistrat dosar penal, ca informatiile puse la dispozitia procurorilor anchetatori de cei audiati au condus la stabilirea unui cerc de suspecti, care este format dintr-un si o , este exrimata opinia ca acestia sunt infractori si ca trebuie pedepsiti", se arata in sesizarea depusa la Inspectia Judiciara.

acum 35 luni (1 Jul 2017)

Procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat joi revocarea din functia de procuror la DNA a Mihaelei Iorga Moraru.

In aceeasi zi, DNA a transmis Sectiei de procurori a CSM si cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a lui Doru Florin Tulus, DNA motivand "existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".

Tot pe 29 iunie 2017, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a aprobat incetarea delegarii Mihaielei Iorga din functia de procuror sef al Serviciului de combatere a macrocriminalitatii economico - financiare din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie. De unde a pornit scandalul

Anterior, procurorii DNA Doru Tulus, Mihaela Iorga si Nicolae Marin au depus o plangere la Inspectia Judiciara impotriva sefei DNA Laura Codruta Kovesi.

Conform documentului, sesizarea depusa de cei trei procurori pe 26 iunie 2017 aduce la cunostinta inspectorilor judiciari unele aspecte "extrem de grave constatate in activitatea Directiei Nationale Anticoruptie", care imbraca forma atat a unor fapte penale, cat si abateri disciplinare.

In cauza de la DNA au fost audiati toti magistratii care au participat la sedintele respective, solicitandu-se si realizarea testului poligraf, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Ce reclama procurorii

"In data de 20 iunie 2017, pe emailul de serviciu procurorii din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au primit din partea doamnei procuror-sef un mesaj prin care li se comunica faptul ca a fost inregistrat dosar penal, ca informatiile puse la dispozitia procurorilor anchetatori de cei audiati au condus la s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro