Plan esuat. Washington Post dezvaluie cum a demascat o capcana pe care a incercat sa i-o intinda o informatoare falsa pro-Trump

Plan esuat. Washington Post dezvaluie cum a demascat o capcana pe care a incercat sa i-o intinda o informatoare falsa pro-Trump

"Respectam mereu acordurile off-the-record cand sunt fapte de buna-credinta", a explicat Martin Baron, redactorul sef al Washington Post, decizia de a difuza inregistrarea video si de a face publica identitatea presupusei acuzatoare. Roy Moore FOTO Getty Images Patru femei il acuza pe Moore, candidat pentru un post de senator in Alabama, de comportament inadecvat fata de ele.

acum 80 luni (28 Nov 2017)

Etica jurnalistica a Washington Post a permis evitarea publicarii unei marturii false care ar fi pus la indoiala o investigatie. Cotidianul american a dezvaluit luni ca a demascat o informatoare falsa care pretindea ca este o victima a abuzurilor sexuale ale lui Roy Moore, un candidat republican ultraconservator la Senat acuzat de agresiuni sexuale asupra unor minore.

O femeie s-a prezentat la Washington Post si a pretins ca intretinut raporturi sexuale cu Roy Moore pe cand ea avea 15 ani. Marturia a trezit insa suspiciuni, care au fost confirmate dupa ce jurnalisti ai cotidianului au vazut-o pe acuzatoare intrand in sediul Project Veritas, o organizatie din New York care ataca frecvent relatarile marilor institutii de presa din Statele Unite.

FOTO Captura Washington Post

Washington Post a publicat pe site-ul sau o inregistrare video cu o discutie intre una dintre jurnalistele sale si acuzatoare.

"Respectam mereu acordurile off-the-record cand sunt fapte de buna-credinta", a explicat Martin Baron, redactorul sef al Washington Post, decizia de a difuza inregistrarea video si de a face publica identitatea presupusei acuzatoare.

"Dar aceste asa-zise conversatii off-the-record aveau la baza un plan de a ne insela si de a ne pune intr-o situatie stanjenitoare", a adaugat el.

In 2015, Project Veritas a primit o donatie de 10.000 de euro din partea fundatiei lui Trump, noteaza Washington Post.

Roy Moore FOTO Getty Images

Patru femei il acuza pe Moore, candidat pentru un post de senator in Alabama, de comportament inadecvat fata de ele. Conform marturiilor lor, republicanul le-ar fi abuzat sexual la sfarsitul anilor 1970, pe cand ele erau minore iar el avea peste 30 de ani.

Presedintele american se afla in razboi cu CNN, The New York Times si The Washington Post, prezentandu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro