Plan ambitios in Franta: vehiculele pe benzina si motorina, interzise pana in 2040

Plan ambitios in Franta: vehiculele pe benzina si motorina, interzise pana in 2040

Ministrul francez al Mediului Nicolas Hulot a prezentat o serie de masuri din planul presedintelui Emmanuel Macron de a elimina, practic, emisiile de carbon in Franta pana in 2050. Oficialul a mai anuntat, in conferinta de presa, ca Franta va renunta din 2022 sa mai utilizeze carbune in productia de electricitate si ca investitii in valoare de pana la patru miliarde de euro vor permite cresterea eficientei energetice.

acum 53 luni (6 Jul 2017)

Ministrul francez al Mediului Nicolas Hulot a prezentat o serie de masuri din planul presedintelui Emmanuel Macron de a elimina, practic, emisiile de carbon in Franta pana in 2050.

Hulot a admis ca acest obiectiv pune presiune pe producatorii francezi de masini, dar a dat asigurari ca acestia au deja proiecte care le vor permite sa "poata indeplini aceasta promisiune"

Pentru a face fata mai usor schimbarii, familiile mai sarace vor beneficia de o prima pentru a renunta la vehiculele poluante in favoarea unor alternative nepoluante.

Oficialul a mai anuntat, in conferinta de presa, ca Franta va renunta din 2022 sa mai utilizeze carbune in productia de electricitate si ca investitii in valoare de pana la patru miliarde de euro vor permite cresterea eficientei energetice.

Aceste angajamente se inscriu intr-un plan pe cinci ani pentru a incuraja energia "verde" si a indeplini promisiunile asumate de Hexagon in baza Acordului de la Paris.

Pe plan agricol, Hulot a anuntat planuri de a pune capat importurilor de produse precum uleiul de palmier sau soia crescuta nesustenabil, care contribuie la despadurire in intreaga lume, in special in Padurea Amazoniana, in Asia de Sud-Est si in Congo.

Fostul jurnalist a explicat ca despadurirea reprezinta 10% din emisiile globale de gaze cu efect de sera.

Potrivit lui, ar fi o "schizofrenie" sa fie incurajati actorii industriali sa isi reduca emisiile de gaze poluante, in timp ce acceptam ca milioane de copaci, care absorb dioxid de carbon, sa fie doborati. Olanda si Norvegia au anuntat anterior ca vor sa renunte la motoarele diesel sau pe benzina pana in 2025, iar Germania si India au anuntat planuri similare pentru inainte de 2030. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro