Plagiat cu repetitie. Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a copiat din zece surse: comunicate, ziare si strategii de aderare

Pasajele din teza de doctorat a lui Florin Iordache (facsimil sus) identice cu cele din comunicate ale Națiunilor Unite (facsmil jos) Fascinat de Națiunile Unite La pagina 80, Florin Iordache copiază două pagini dintr-un comunicat de presă al Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTDA). Pasajele din teza de doctorat a lui Florin Iordache (facsimil sus) identice cu cele din comunicate ale Națiunilor Unite (facsmil jos) Prietenii mei, jurnaliștii: să ii copiem cu spor Pare de domeniul fantasticului, dar Florin Iordache a plagiat din ziarele și portalurile de știri romanești. Pasajele din teza de doctorat a lui Florin Iordache (facsimil sus) identice cu cele dintr-un comunicate preluat de hotnews (facsmil jos) "Producătorul spaniol de componente auto Manufactura Moderna de Metales/Barcelona (MMM) va realiza o investiție de tip greenfield intr-o fabrică romanească la Turda (Cluj), valoarea investiției fiind de 5 milioane euro, informează un comunicat de presă al Agenției Romane pentru Investiții Străine (ARIS)", scrie portalul. Dezvăluirea făcută astăzi de Romania Liberă a fost preluată de cele mai multe publicații online, de televiziuni și posturi de radio Jurnalistul Petre Bădica, senior editor la Romania Liberă, a analizat teza de doctorat a actualului ministrul al Justiţiei, Florin Iordache, ajungand la concluzia că o parte din contribuţia sa ştiinţifică ar fi, de fapt, interviul copiat al fostului ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu.

acum 45 luni (31 Jan 2017)

Florin Iordache a copiat din alte zece surse in lucrarea sa de doctorat, in afara pasajelor consistente pe care le-a plagiat dintr-un interviu pe care fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a acordat in 2007.

Florin Iordache și-a insușit pasaje intregi din comunicate de presă, din programul de aderare la Uniunea Europeană, dar și din ziarele romanești.

Pasajele din teza de doctorat a lui Florin Iordache (facsimil sus) identice cu Strategia post-UE (facsmil jos)

O singură dată face trimitere la sursa in cauză, dar nu pune niciodată ghilimele. Astfel devine imposibil de spus unde se termină frazele din sursa citată și unde reincep ideile lui Iordache. Actualul ministru al Justiţiei a obținut titlul de doctor in octombrie 2007, la Universitatea Liberă Internațională a Moldovei, cu lucrarea "Impactul corporaţiilor transnaţionale asupra proceselelor de integrare economică a Romaniei in UE".

Pasajele din teza de doctorat a lui Florin Iordache (facsimil sus) identice cu cele din Strategia post-aderare la UE (facsmil jos)

"Romania liberă" a scris in exclusivitate că Florin Iordache a plagiat cinci pasaje consistente dintr-un interviu dat de MRU. Primul subcapitol al tezei de doctorat a ministrului Justiției este identic cu un articol de zece pagini apărut in Analele aceleiași universități de la Chișinău.

Iordache a scris Strategia de aderare la UE

Ministrul Justiției iși insușește "Strategia post-aderare a Romaniei la UE 2007-2013", fără să specifice acest lucru.

Pasajele din teza de doctorat a lui Florin Iordache (facsimil sus) identice cu cele din comunicate ale Națiunilor Unite (facsmil jos)

Florin Iordache operează unele mici modificări. Subcapitolul din Strategie este prezentat astfel: "Consolidarea modelului de dezvoltare socio-economică a Romaniei", cu intertitlul "Fundamentare", și incepe cu: "Obiectivul strategic al Romaniei il ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro