Placinta cu pere si afine, un desert delicios. Secretul aluatului

Placinta cu pere si afine, un desert delicios. Secretul aluatului

Dupa cum spune Honoria Diaconescu, o gospodina care a gasit reteta intr-un caiet al bunicii sale si apoi a imbunatatit-o, pentru a pregati aluatul "aveti nevoie de 150 de grame de faina, fie normala, fie din grau integral, 1 praf de sare, 100 de grame de unt rece taiat bucatele, 40 de grame de zahar pudra si un galbenus".

acum 79 luni (5 Feb 2018)

Dupa cum spune Honoria Diaconescu, o gospodina care a gasit reteta intr-un caiet al bunicii sale si apoi a imbunatatit-o, pentru a pregati aluatul "aveti nevoie de 150 de grame de faina, fie normala, fie din grau integral, 1 praf de sare, 100 de grame de unt rece taiat bucatele, 40 de grame de zahar pudra si un galbenus".

Pentru aluat placintei cu pere si afine trebuie amestecata faina cu sarea intr-un castron mare, dupa care se adauga untul si se framanta pana cand se formeaza firimituri mici.

"Aluatul trebuie modelat sub forma de bila, iar apoi trebuie invelit cu o folie de plastic si tinut la rece aproximativ 45 de minute", mai precizeaza Honoria Diaconescu. Afinele se amesteca cu perele taiate in felii mici si apoi se amesteca cu zaharul, scortisoara si nucsoara.

Aluatul se imparte in doua, iar o parte se intinde pe o hartie cerata de marimea tavii, se unge cu albus si se aseaza pe tava cu tot cu hartia cerata. O parte dintre fructele maruntite si amestecate se pun peste o parte a aluatului, dupa care se acopera cu cealalta parte a aluatului, iar peste toata compozitia se imprastie restul de fructe. Pe marginea blatului se pune albusul si se presara amestecul de zahar cu scortisoara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro