Placinta cu dovleac, desertul special de la sfarsitul toamnei

Placinta cu dovleac, desertul special de la sfarsitul toamnei

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbratorile de iarna, cand bucatariile vor mirosi a prajituri, placinte si produse de patiserie specifice. In final, se lasa la racit, se portioneaza, se pudreaza cu zahar si este numai buna de servit.

acum 24 luni (19 Nov 2017)

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbratorile de iarna, cand bucatariile vor mirosi a prajituri, placinte si produse de patiserie specifice. Una dintre cele mai iubite preparate din aceasta perioada este placinta cu dovleac, cu un miros si gust care ne duc cu gandul la un taram de poveste. Bunicile si mamele cunosc secretele prepararii unei placinte, insa generatia tanara de cele mai multe ori prefera sa comande din comert bunatatile, astfel ca se pierde si tot farmecul. Mai intai se prepara aluatul: Aveti nevoie de faina, zahar de pudra, zahar vaniliat si praf de copt. Se adauga coaja rasa de lamaie, unt la temperatura camerei si oua. Cautati un dovleac de marime medie, il curatati de coaja si ii roadeti prin razatoarea cu ochiuri mare. Se amesteca pana cand zaharul se topeste, iar apoi aluatul este gata. Aluatul se imparte in doua, se intinde cu sucitorul, sa fie cam de marimea tavii in care urmeaza sa se prajeasca placinta. Se aseaza aluatul in tava, se pune peste umplutura de dovleac, iar apoi se acopera cu cea de-a doua jumatate din aluat. Se poate alege si varianta de a rula aluatul.

Se se lasa placinta la cuptor incins la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste pe deasupra. In final, se lasa la racit, se portioneaza, se pudreaza cu zahar si este numai buna de servit. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro