Placinta cu branza, glicerina si cisteina. In 14 sortimente de placinta cu branza verificate de Asociatia Pro Consumatori s-au identificat 23 de adi-tivi alimentari

Analizarea ingredientelor Ingredientele regasite in compozitia placintelor cu branza analizate sunt urmatoarele: faina de grau, faina de orez, gris de grau, fibre de grau, uleiuri vegetale (ulei de floarea-soarelui, ulei de palmier, ulei de cocos, ulei din seminte de bumbac, ulei de masline), apa, fulgi de cartofi, amidon, amidon din porumb, celuloza, sare iodata, zahar, dextroza, maltodextrina, sirop de glucoza, lactoza, gluten din grau, margarina, cas, stafide, branza de oaie, branza de vaci, branza telemea, branza Mizithra, branza Feta, urda din lapte de vaca, pulbere de branza, zer praf, zer, proteine din lapte, lapte praf integral, praf de ou, praf de albus de ou, galbenus de ou, condimente, enzime, miere, mere si scortisoara. La unele sortimente de placinta cu branza in umplutura acestora exista celuloza, amidon, zer praf, praf de ou, fibre de grau, fibre, glicerina, pulbere de branza, faina de orez si aditivi alimentari. Placinta la tava cu branza sarata", fabricat de Orkla Foods Romania, induce in eroare consumatorii prin faptul ca se creeaza impresia ca acest tip de placinta ar contine multa branza, dar, de fapt, intr-o portie de 100 gr.

acum 86 luni (28 Dec 2016)

Studiul privind calitatea placintelor cu branza, fabricate industrial, face parte din Campania Nationala de Informare si Educare "Sa invatam sa intelegem eticheta!".

Analizarea ingredientelor

Ingredientele regasite in compozitia placintelor cu branza analizate sunt urmatoarele: faina de grau, faina de orez, gris de grau, fibre de grau, uleiuri vegetale (ulei de floarea-soarelui, ulei de palmier, ulei de cocos, ulei din seminte de bumbac, ulei de masline), apa, fulgi de cartofi, amidon, amidon din porumb, celuloza, sare iodata, zahar, dextroza, maltodextrina, sirop de glucoza, lactoza, gluten din grau, margarina, cas, stafide, branza de oaie, branza de vaci, branza telemea, branza Mizithra, branza Feta, urda din lapte de vaca, pulbere de branza, zer praf, zer, proteine din lapte, lapte praf integral, praf de ou, praf de albus de ou, galbenus de ou, condimente, enzime, miere, mere si scortisoara.

La 86% din sortimentele de placinta cu branza analizate s-a folosit grisul din grau in umplutura acestora. 92% din placintele analizate contin arome artificiale in compozitia umpluturii, dintre care 14% arome de branza, 7% aroma de portocale, iar la 71% dintre produse aromele folosite in compozitia umpluturii nu au o denumire precizata. La unele sortimente de placinta cu branza in umplutura acestora exista celuloza, amidon, zer praf, praf de ou, fibre de grau, fibre, glicerina, pulbere de branza, faina de orez si aditivi alimentari.

Identificarea aditivilor alimentari

In cele 14 produse analizate s-au identificat 23 aditivi alimentari si diverse arome artificiale, respectiv combinatii de substante chimice care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul si/sau gustul. In sarea iodata se adauga si ferocianura de potasiu - E536, agent antiaglomerant.

La peste 100 grade, Celsius ferocianura de potasiu se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier, fapt ce provoaca reducerea transportului ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro