Pitcovici spune ca este prieten cu un traficant de droguri, dupa ce a vrut sa il ancheteze, apoi i-a devenit informator

Pitcovici spune ca este prieten cu un traficant de droguri, dupa ce a vrut sa il ancheteze, apoi i-a devenit informator

Petru Pitcovici, comisar sef in Directia Generala Anticoruptie, Dan Sandu Simion, zis "Dan Chioru", si Bogdan Emanuel Paraschiv au fost arestati preventiv, vineri, de Tribunalul Bucuresti, pentru trafic international de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finantarea si favorizarea faptuitorului. Petru Pitcovici este judecat, din decembrie 2012, in dosarul omului de afaceri Gabriel Puiu Popovici, pentru complicitate la dare de mita, legat de cumpararea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti.

acum 79 luni (21 May 2016)

Petru Pitcovici, comisar sef in Directia Generala Anticoruptie, Dan Sandu Simion, zis "Dan Chioru", si Bogdan Emanuel Paraschiv au fost arestati preventiv, vineri, de Tribunalul Bucuresti, pentru trafic international de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finantarea si favorizarea faptuitorului.

Ofiterul DGA Petru Pitcovici, judecat in dosarul lui Gabriel Puiu Popoviciu, este acuzat de procurorii DIICOT ca i-a ajutat pe Paraschiv si Simion, in conditiile in care ar fi stiut ca acestia aduc droguri in tara. "Privitor la acesta din urma, Pitcovici a dorit sa mentioneze ca l-a cunoscut pe vremea cand era ofiter de politie la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, Directia Antidrog, unde a activat timp de 9 ani. In acea perioada, a incercat circa 4-5 ani sa probeze activitatea infractionala de trafic de droguri de mare risc pe care o desfasura Simion, insa nu a reusit", arata procurorii DIICOT in actele dosarului. Pitcovici a mai aratat ca "activitatile sale investigative nu au ramas fara rezultat", intrucat relatiile lui cu Dan Simion au devenit apropiate, in conditiile in care, o perioada de timp, Simion i-a furnizat informatii despre diferiti infractori, iar ulterior legatura dintre ei "a dobandit un caracter strict personal". Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au inceput in 11 mai urmarirea penala in acest dosar, avand informatii ca mai multe persoane au planuit si organizat aducerea in tara de droguri de mare risc din Olanda, pe care intentionau sa le vanda in Bucuresti. La controlul de la vama Nadlac, in autoturismul acestora au fost gasite, in filtrul de aer, doua pachete care contineau 429,98 grame de cocaina si 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamina (MDMA), se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT transmis vineri. Continuand cercetarile, anchetatorii au stabilit ca cei trei au fost pusi de Dan Simion sa aduca din Olanda cocaina, pentru care le-a dat 10.000 de eu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro