Pislaru: Nu se pune problema ca Guvernul sa plafoneze indemnizatia pentru cresterea copilului

Prin urmare, in calitate de Guvern nu o sa lansam ordonante care sa corecteze Parlamentul ci tot ceea ce ne propunem este sa ne uitam exact, sa vedem cum au fost facute estimarile in Parlament initial si sa vedem ce se impune sa se faca de catre Parlament, forul care a si initiat aceasta masura", a declarat Dragos Pislaru.

acum 91 luni (6 Sep 2016)

Actualul Guvern nu va taia si nici nu va plafona indemnizatia pentru cresterea copilului, iar forul legitim care are posibilitatea de a schimba aceste lucruri este Parlamentul, cel care a initiat aceasta legislatie, a declarat ministrul Muncii, Dragos Pislaru, luni seara, la Digi 24.

"Un prim bilant era important pentru noi ca sa vedem cat de atractiva era aceasta indemnizatie si sa vedem daca estimarile initiale corespund cu realitatea. Parlamentul care a adoptat aceasta legislatie este singurul for care in mod normal este cel care ar trebui sa se uite si sa vada care sunt aceste consecinte. Prin urmare, in calitate de Guvern nu o sa lansam ordonante care sa corecteze Parlamentul ci tot ceea ce ne propunem este sa ne uitam exact, sa vedem cum au fost facute estimarile in Parlament initial si sa vedem ce se impune sa se faca de catre Parlament, forul care a si initiat aceasta masura", a declarat Dragos Pislaru.

Un studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii arata ca un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC (indemnizatie lunara pentru cresterea copilului), adica 242 persoane, consuma o treime din bugetul alocat, existand chiar cuantumuri care ajung la echivalentul in lei a 35.000 euro. Cele mai mari cuantumuri ale indemnizatiei au fost inregistrate in judetul Sibiu si in municipiul Bucuresti, sectorul 1, de 159.084 lei, respectiv 94.168 lei, in urma veniturilor realizate ca membru asociat sau persoana autorizata sa desfasoare o activitate independenta. Pe urmatoarele locuri se situeaza un beneficiar din Constanta, cu 74.693 lei, si unul din Bucuresti, sectorul 5, 56.132 lei, ambii realizand venituri pe baza de contract de munca/raport de serviciu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro