Pislaru: Angajatorii care dau de lucru persoanelor din grupurile vulnerabile vor primi o subventie de 900 de lei pe luna, timp de un an
"Cea mai buna cale prin care putem avea o actiune ferma de coeziune este prin crearea de locuri de munca si antrenarea si integrarea oamenilor in sociatate, si nu prin marginalizare si plata unor beneficii. Problema legata de competente si piata fortei de munca nu este o problema estetica, ci o problema care se leaga direct de dezvoltarea economica, care aduce bunastare, bani la buget, si de partea sociala, de coeziune", a mai spus Pislaru.
"Cea mai buna cale prin care putem avea o actiune ferma de coeziune este prin crearea de locuri de munca si antrenarea si integrarea oamenilor in sociatate, si nu prin marginalizare si plata unor beneficii. Am facut reforma serviciului public de ocupare, care se indreapta catre cei cu vulnerabilitati", a spus ministrul Muncii, la conferinta "Dezvoltarea competentelor - rol esential in corelarea educatiei cu nevoile pietei muncii in Romania".
"Sa-i scot pe oamenii aceia din starea lor de saracie, de pauperitate, inspre zona de a-si capata decenta prin obtinerea unui loc de munca. Vorbim de incurajarea tuturor celor care creaza locuri de munca, angajatorilor, prin subventii de a recruta din grupurile vulnerabile. Este o subventie de 900 de lei, pe luna, 12 luni, subventie pentru angajatorii care recruteaza din grupurile vulnerabile", a mai spus ministrul Muncii.
Judete in care somajul e sub 2%
El a precizat ca in grupurile vulnerabile intra tinerii cu varste intre 15 si 24 de ani, persoanele peste 45 de ani care au ramas fara locuri de munca, multe in zonele rurale, somerii, persoanele cu dizabilitati si familiile monoparentale.
"Problema este sa vedem cum te duci sa ajuti grupurile defavorizate, acestea de care am vorbit. Crearea de locuri de munca prin antrenarea oamenilor in societate, asta este miza. Problema legata de competente si piata fortei de munca nu este o problema estetica, ci o problema care se leaga direct de dezvoltarea economica, care aduce bunastare, bani la buget, si de partea sociala, de coeziune", a mai spus Pislaru.
"Apoi, din octombrie 2015 si pana azi au fost create 154.000 de locuri de munca.
Identificarea persoanelor apte de munca, importanta
Ministrul a aratat ca este importanta si identificarea persoanelor apte de munca, dar care au renuntat sa lucreze.
"Prin colaborarea cu Ministerul Sanatatii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro