Pisica Negruta - vedeta de pe Facebook a familiei Cartarescu

Pisica Negruta - vedeta de pe Facebook a familiei Cartarescu

La inceputul lunii decembrie, chiar de Mos Niculae, in familia lui Mircea Cartarescu si-a facut loc un ghem de blana cu ochi mari: o pisica neagra ca taciunele, care se cuibarise chiar langa roata masinii scriitorului. Acum e mama mea adoptiva si invat multe de la ea: de pilda ca n-am voie nici pe masa, nici in pat.

acum 112 luni (30 Jan 2015)

La inceputul lunii decembrie, chiar de Mos Niculae, in familia lui Mircea Cartarescu si-a facut loc un ghem de blana cu ochi mari: o pisica neagra ca taciunele, care se cuibarise chiar langa roata masinii scriitorului. Am mers la Mall Baneasa sa luam brad si am parcat intr-o zona uriasa, imbeznata, plina de gropi cu apa murdara, in care erau sute de masini. Cand ne-am intors cu bradul am vazut-o: zgribulita ca vai de ea langa roata masinii noastre, micuta cat un pumn, neagra-negruta peste tot. Acum e la noi acasa, la caldura, a mancat, a facut baie, s-a uscat cu foenul, si-a facut manichiura si pedichiura si a luat-o somnul. Ne-am luat atat cu ea ca n-am mai impodobit pomul, cum am fi vrut", scria Mircea Cartarescu la acea vreme pe pagina de Facebook. Si popularitatea micului animal a crescut instantaneu, spectaculos, fotografia Negrutei alaturi de scriitor adunand mii de admiratori care au apasat butonul "like". Intre timp am facut o vizita la doctor, am scos jegul din urechi si mucisorii din nas si e mult mai bine.

"Cat despre stapanul ei, se gandeste sa se lase de indeletnicirile lui paguboase si sa se faca agentul Negrutei. A fost adoptata de toti ai casei, inclusiv de scriitoarea Ioana Nicolaie (foto), sotia lui Mircea Cartarescu. Si pentru ca si-a luat rolul de "agent" in serios, scriitorul a inceput chiar un fel de jurnal pisicesc, in care intra in rolul "clientei" sale, Negruta. Intr-o postare datata 27 decembrie, scriitorul noteaza: "Am crescut considerabil de la ultima postare, fiindca le mananc si urechile tipilor care m-au adus in noua mea casa. Pe Cindy au gasit-o acum vreo patru ani, zacand pe-un maidan, cu coastele-mpungand prin piele, atat de jegoasa incat nici nu-ti dadeai seama ca e birmaneza. Acum e mama mea adoptiva si invat multe de la ea: de pilda ca n-am voie nici pe masa, nici in pat. Sofaua e insa a noastra, la fel ca si poala celor trei tipi care se tot uita la televizor. Sunt foarte desteapta: in trei saptamani aproape ca am reusit ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro