Pilotii de la Lufthansa au respins oferta patronatului dar au anuntat ca vor suspenda greva

Sindicatul pilotilor de la Lufthansa a respins, vineri seara, cea mai recenta oferta de salarizare a companiei germane, dar a fost de acord sa nu prelungeasca greva dupa ziua de sambata, transmit agentiile internationale citate de Agerpres. Un pilot al companiei germane beneficiaza de un castig mediu inainte de taxe 180.000 de euro (190.000 de dolari) pe an, desi pentru un capitan cel mai ridicat nivel de salarizare inainte de taxe este 22.000 de euro pe luna.

acum 42 luni (26 Nov 2016)

Sindicatul pilotilor de la Lufthansa a respins, vineri seara, cea mai recenta oferta de salarizare a companiei germane, dar a fost de acord sa nu prelungeasca greva dupa ziua de sambata, transmit agentiile internationale citate de Agerpres.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, anuntase anterior ca a facut o noua oferta pentru a incerca sa deblocheze negocierile salariale cu pilotii, care sunt in greva de miercuri. Deja compania a anulat 2.755 de zboruri, fiind afectati aproximativ 345.000 de pasageri, iar rezervarile sunt in declin.

Sindicatul pilotilor, Vereinigung Cockpit (VC), amenintase cu extinderea actiunii de protest dincolo de ziua de sambata, sporind temerile in randul investitorilor, din cauza costului ridicat pentru compania si al impactului asupra economiei germane.

Aceasta este a 14-a greva organizata de sindicatul Vereinigung Cockpit de la inceputul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de munca, in luna aprilie 2014. Sindicatul solicita o majorare salariala retroactiva de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloti din Germania, incepand din 2012.

De asemenea compania germana s-a oferit sa creeze 1.000 de locuri de munca pentru pilotii incepatori si pana la 600 de pozitii pentru pregatirea pilotilor, in urmatorii cinci ani. Un pilot al companiei germane beneficiaza de un castig mediu inainte de taxe 180.000 de euro (190.000 de dolari) pe an, desi pentru un capitan cel mai ridicat nivel de salarizare inainte de taxe este 22.000 de euro pe luna.

Din cauza grevei, Lufthansa a fost nevoita sa anuleze sambata 137 de curse aeriene, din care 88 de zboruri intercontinentale, fiind afectati astfel 30.000 de pasageri.

Conform estimarilor Lufthansa, greva costa compania germana aproximativ zece milioane de euro pe zi. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro