Pilot diagnosticat cu malarie, adus de urgenta de la Bacau la Spitalul "Victor Babes" din Capitala

Pilot diagnosticat cu malarie, adus de urgenta de la Bacau la Spitalul

"Este vorba despre un pilot de 46 de ani care a fost internat la Spitalul din Bacau. Anual ajung 40 de cazuri de malarie la Spitalul "Victor Babes" Corneliu Popescu a adaugat ca la spital au ajuns anual, in medie, intre 30 si 40 de cazuri de malarie, iar toti pacientii internati s-au vindecat.

acum 87 luni (7 Jul 2015)

"Este vorba despre un pilot de 46 de ani care a fost internat la Spitalul din Bacau. Dupa ce a fost pus diagnosticul, medicii bacauani au decis transferarea de urgenta a barbatului la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale

din Capitala. Este al cincisprezecelea caz de malarie internat in Spitalul

in 2015", a spus Corneliu Popescu, citat de Mediafax.

Directorul medical al Spitalului "Victor Babes" nu a dat alte informatii medicale in legatura cu starea barbatului, intrucat aceasta a fost solicitarea familiei pilotului, dar a precizat ca 99% din cazurile de malarie internate in unitatea sanitara vin din Africa.

Anual ajung 40 de cazuri de malarie la Spitalul "Victor Babes"

Corneliu Popescu a adaugat ca la spital au ajuns anual, in medie, intre 30 si 40 de cazuri de malarie, iar toti pacientii internati s-au vindecat.

"Rata de supravietuire in ultimii ani a fost de suta la suta, sigur ca depinde de momentul in care este depistata boala si stadiul acesteia.

Malaria este o boala infectioasa des intalnita in zonele tropicale si subtropicale, care se manifesta prin febra aparuta la sapte zile de la prima posibila expunere. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro