Pietrele la rinichi: de ce se formeaza, care sunt simptomele si metodele de tratament

Pietrele la rinichi: de ce se formeaza, care sunt simptomele si metodele de tratament

Pietrele la rinichi sunt, de fapt, bucati de minerale care ajung la nivelul rinichiului, ca erzultat al modificarii raportului dintre apa si sarurileminerale. Cum iti dai seama ca suferi de pietre la rinichi Manifestarile pietrelor la rinichi sunt observate doar in momentul in care acestea se desprind din rinichi iar acestea cuprind: durere puternica de spate, in partile laterale ale spatelui, la nivelul abdomenului, pelvisului sau organelor genitale, senzatie de greata si voma, urinare cu sange (hematurie), pierderea apetitului, febra cauzata de infectii, diaree, constipatie, oboseala, transpiratii abundente etc. In doar 30 de minute, robotul Avicenna, care mai este prezent doar in trei tari din lume - Paris, Heidelberg si Ankara - , are capacitatea de a pulveriza pietrele la rinichi pana la formarea unor particule fine de nisip care vor fi ulterior eliminate cu usurinta de pacient.

acum 92 luni (24 Jul 2015)

Pietrele la rinichi sunt, de fapt, bucati de minerale care ajung la nivelul rinichiului, ca erzultat al modificarii raportului dintre apa si sarurileminerale.

De asemenea, medicul atrage atentia asupra alimentatiei, care are si ea un rol important in formarea calculilor renali.

Mezelurile, semipreparatele cu multa sare, carnea care provine de la animale hranite cu hormoni de cerstere, dar si legumele stropite cu pesticide au, de asemenea, un impact major asupra sistemului renal.

Totodata, administrarea in exces de suplimente cu vitamina C poate duce la o cerstere a nivelului de oxalati in urina si poate fi astfel favorizata formarea calculilor.

Studiile de specialitate au aratat ca persoanele care locuiesc in zonele calde sunt mai predispuse la aparitia calculilor renali deoarece elimina mai multa apa prin transpiratie si produc mai putina urina, deci mai concentrata in minerale.

De asemenea, cercetari recente realizate de urologii americani de la Facultatea de Medicina a Universitatii Wisconsin arata ca teoria calciului in exces ce favorizeaza pietrele la rinichi este complet falsa. Ba mai mult, testele facute de savanti au indicat ca, din contra, o dieta saraca in acest mineral este chiar un factor de risc pentru calculi si ca cea mai sanatoasa optiune este sa ne asiguram un aport moderat de calciu, de preferat din produsele lactate. Cum iti dai seama ca suferi de pietre la rinichi

Manifestarile pietrelor la rinichi sunt observate doar in momentul in care acestea se desprind din rinichi iar acestea cuprind: durere puternica de spate, in partile laterale ale spatelui, la nivelul abdomenului, pelvisului sau organelor genitale, senzatie de greata si voma, urinare cu sange (hematurie), pierderea apetitului, febra cauzata de infectii, diaree, constipatie, oboseala, transpiratii abundente etc. Analize necesare pentru diagnosticul de lit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro