Piesa lui Matei Visniec "Sobolanul rege", in premiera nationala la Constanta

Este prima data cand un personaj din piesele sale este un jurnalist si in care este foarte mult implicata tematica relatiei dintre presa si diferite conflicte, un conflict de razboi si o incercare a umanitatii de a se apropia de lumea sobolanilor", subliniaza Radu Dinulescu.

acum 81 luni (18 Feb 2016)

Teatrul de Stat din Constanta se pregateste pentru o premiera nationala importanta. Este vorba despre piesa lui Matei Visniec, "Sobolanul rege", in regia lui Radu Dinulescu, spectacol ce va fi prezentat publicului sambata, 20 februarie, si duminica, 21 februarie, incepand cu ora 19.00.

Este o piesa despre ziaristi, cu ziaristi, despre lumea mass mediei, in cautarea senzationalului, si in care oamenii dezvolta simbolic o comuniune cu sobolanii. Avem nevoie sa ne curatam de acest lucru si sa ne gandim mai degraba la partea morala, spirituala", explica actrita Georgiana Mazilescu. "Este un spectacol pe care ar trebui sa il ducem in festivaluri, de care avea nevoie Teatrul de Stat din Constanta. Imi place sa ma regasesc intr-un spatiu aproape virtual si in imagini...Acest spectacol vorbeste despre demnitate si vrea sa transmita spectatorului ca poti sa fii curat in casa, poti sa fii curat cu tine, dar defapt moral si spiritual sa ai probleme foarte mari. Daca am cantari dupa ceea ce ni se intampla moral cati sobolani am avea la picioare, o sa vedeti ca oamenii curati estetic au mai multi sobolani decat unul care traieste mai mizer, dar are o constiinta si o moralitate mai buna", a spus actrita Mirela Pana. Este prima data cand un personaj din piesele sale este un jurnalist si in care este foarte mult implicata tematica relatiei dintre presa si diferite conflicte, un conflict de razboi si o incercare a umanitatii de a se apropia de lumea sobolanilor", subliniaza Radu Dinulescu.

CINE

Actorii

Din distributie fac parte actorii Iulian Enache, Remus Archip, Mihai Sorin Vasilescu, Maria Lupu, Marian Adochitei, Mirela Pana, Georgiana Mazilescu, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu si Ana Maria Stefan. Scenografia este semnata de Sanda Mitache, muzica ii apartine lui Mihnea Brumariu, iar de regia muzicala s-a ocupat Mircea Dradan. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro