Pierdut tinerete in asteptarea unui tramvai. O declar nula

Pierdut tinerete in asteptarea unui tramvai. O declar nula

> "De ce o ia toata lumea pe scurtatura asta printre blocuri, pe unde, daca faci dreapta-stanga-dreapta, ai evitat un semafor si ai scapat de vreo 15 minute de asteptare?", se intreaba cineva care avea impresia ca nu mai stie nimeni secretul intergalactic al celor doua stradute ascunse care leaga doua bulevarde. De ce nu se pot construi refugii in toate statiile de autobuz sau tramvai (in loc sa visam la WiFi), de ce nu se inlocuiesc mijloacele de transport cumparate inainte de a se naste chiar si parintii mei, de ce traim in epoca de piatra, de ce nu sunt macar doua amarate de tramvaie pe ora atunci cand e aglomerat?

acum 80 luni (23 Nov 2017)

>

"De ce o ia toata lumea pe scurtatura asta printre blocuri, pe unde, daca faci dreapta-stanga-dreapta, ai evitat un semafor si ai scapat de vreo 15 minute de asteptare?", se intreaba cineva care avea impresia ca nu mai stie nimeni secretul intergalactic al celor doua stradute ascunse care leaga doua bulevarde.

"Uita-te la nesimtitii astia, cum se baga pe linie, de aia nu inaintam noi, de aia nu ajungem la lucru la timp, de aia stam sapte ani in trafic, in cacatul asta de tramvai, pentru ca va bagati voi inainte! Haide, domne, claxoneaza-i, calca-i cu tramvaiul, arata-le cine e seful", considera un pasager al tramvaiului, care, de altfel, atunci cand scoate masina din garaj va considera probabil ca e mai ok sa o iei pe linia de tramvai decat sa stai in coloana cu toti prostii planetei. Ceea ce vedeam in anii 95 la televizor, in filmele americane, eroi care pur si simplu isi abandoneaza masinile in trafic si pleaca pe jos pentru ca trebuie sa ajunga nu-stiu-unde si sa salveze viata nu-stiu-cui, este foarte aproape de realitate.

Pe de alta parte, o vorba din batrani spune ca trebuie sa fii nebun sa folosesti masina in Bucuresti la orele de varf. Eu, spre exemplu, sunt un exemplar amarastean, fara masina, dar sunt momente in viata mea simpluta in care am nevoie de un taxi, pentru ca: a) tramvaiul tocmai a plecat si altul nu mai vine decat peste o ora, b) este dimineata, este ora 6.30, e frig si nu vreau sa stau in mijlocul bulevardului ca o tinta vie asteptand un mijloc de transport despre care nu stiu cand vine, c) este seara, ora 20.00, iarna, vreau sa plec de la lucru fara sa trebuiasca sa astept inghetata pana la 21.00 intr-o statie inexistenta, fara bec, fara refugiu, fara alti oameni in jur.

De dragul discutiei, ma intreb daca primarul actual al Bucurestiului (sau orice alti fosti primari, pentru ca situatia nu e de ieri) a mers cu tramvaiul sau cu autobuzul in ultimii ani. Nu, nu cu metroul, desi si acolo e cam tragic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro