Pierderea in greutate protejeaza inima. Cu cat se reduce riscul de insuficienta cardiaca in caz de bypass gastric

Pierderea in greutate protejeaza inima. Cu cat se reduce riscul de insuficienta cardiaca in caz de bypass gastric

Oamenii de stiinta sunt de parere ca motivul aparitiei acestei diferente este reprezentat de faptul ca pacientii care au trecut printr-o operatie bariatrica au pierdut in greutate mai mult decat aceia care si-au schimbat alimentatia si au recurs la exercitiile fizice.

acum 42 luni (17 Mar 2017)

Cercetatorii suedezi, care si-au publicat studiul in jurnalul "Circulation", s-au declarat surprinsi de diferenta aparuta in ce priveste insuficienta cardiaca ca urmare a efectuarii studiului, scrie Reuters.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca motivul aparitiei acestei diferente este reprezentat de faptul ca pacientii care au trecut printr-o operatie bariatrica au pierdut in greutate mai mult decat aceia care si-au schimbat alimentatia si au recurs la exercitiile fizice. Astfel, cei din prima categorie au pirdut, in medie 18,8 kilograme, la 2 ani dupa operatie, comparativ cu 22,6 kilograme, iar riscul de insuficienta cardiaca a fost apreciat cu 46% mai mic pentru cei din prima categorie.

Totodata, potrivit aceleiasi surse, pierderea a 10 kilograme prin oricare din aceste mijloace contribuie cu 23% la scaderea acestui risc.

Studiul a cuprins 40.000 de pacienti obezi, din care peste 25.000 suferisera bypass gastric. Varsta pacientilor era de 41 de ani la inceputul cercetarii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro