Piata recuperarilor va urca in acest an cu cel putin 8%

Valoarea medie a creantelor neincasate este de 1.400 de euro pentru clientii bancilor si 190 de euro in domeniul telefoniei, reiese din datele companiilor care se ocupa cu recuperarea acestora. Potrivit datelor furnizate de Top Factoring, in Romania, valoarea medie a creantelor neincasate pentru segmentul bancar e de 1.400 de euro, iar pentru facturile telefonice, de 190 de euro.

acum 95 luni (24 Aug 2016)

Valoarea medie a creantelor neincasate este de 1.400 de euro pentru clientii bancilor si 190 de euro in domeniul telefoniei, reiese din datele companiilor care se ocupa cu recuperarea acestora.

Potrivit datelor furnizate de Top Factoring, in Romania, valoarea medie a creantelor neincasate pentru segmentul bancar e de 1.400 de euro, iar pentru facturile telefonice, de 190 de euro. Compania a inregistrat in 10 ani de activitate mai mult de doua milioane de cazuri solutionate cu incasarea datoriei din partea debitorilor, ceea ce reprezinta peste 10% din populatia tarii. La nivelul anului in curs, piata de recuperare a creantelor se ridica la valoarea de 2,7 miliarde de euro.

Companiile care activeaza pe piata romaneasca de profil estimeaza ca volumul pietei de management si recuperare de creante va urca in acest an cu cel putin 8%, avand in vedere evolutia generala a pietei si valoarea portofoliilor ce urmeaza sa fie scoase la vanzare.

"Avand in vedere evolutia din primul semestru, ne asteptam ca piata sa creasca cu 200 milioane de euro in 2016, respectiv la 2,7 miliarde de euro", a declarat Catalin Neagu, directorul general al companiei. "Companiile de colectare a creantelor din Romania raman concentrate sa ofere solutii debitorilor in etapa de colectare a creantelor pe cale amiabila, iar corespondenta scrisa ramane cea mai utilizata metoda pentru colectarea creantelor in Romania", explica in primavara presedintele AMCC, Georg Kovacs.

Astfel, firmele din domeniu au externalizat anul trecut creante in valoare de 10,2 milioane euro, aferente unui numar de circa sase milioane de cazuri. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro