Piata muncii se misca: Cele mai mari intentii de angajare din 2008 incoace!

Piata muncii se misca: Cele mai mari intentii de angajare din 2008 incoace!

Potrivit unui studiu realizat de compania Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, pentru trimestrul patru al acestui an, angajatorii romani raporteaza o Previziune Neta de Angajare (diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a numarului de angajari si procentul celor care prevad o scadere in firma lor - n.r.) de +16%, cea mai robusta prognoza privind angajarile din cele 24 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) cuprinse in studiu.

acum 82 luni (8 Sep 2015)

Cele mai multe intentii de crestere a numarului de locuri de munca in urmatoarele trei luni sunt anuntate in industria prelucratoare, comert si constructii, de catre firmele din regiunile Centru si Nord-Vest, potrivit unui studiu Manpower citat de Agerpres.

Potrivit unui studiu realizat de compania Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, pentru trimestrul patru al acestui an, angajatorii romani raporteaza o Previziune Neta de Angajare (diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a numarului de angajari si procentul celor care prevad o scadere in firma lor - n.r.) de +16%, cea mai robusta prognoza privind angajarile din cele 24 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) cuprinse in studiu. Previziunea Neta de Angajare rezultata este cea mai puternica raportata in Romania din trimestrul IV /2008 pana in prezent, imbunatatindu-se cu 4 puncte procentuale fata de trimestrul III si cu 8 puncte procentuale fata de intervalul octombrie-decembrie al anului trecut", se mentioneaza in studiul citat.

"Pentru al unsprezecelea trimestru consecutiv, angajatorii din industria prelucratoare sunt cei mai optimisti, raportand o Previziune Neta de Angajare de +25%, cu 5 puncte procentuale mai puternica decat cea din trimestrul III si cu 13 puncte procentuale mai robusta decat cea din trimestrul IV al anului 2014. Cea mai semnificativa imbunatatire de la trimestru la trimestru este raportata insa in sectorul comert cu ridicata si cu amanuntul, unde Previziunea Neta de Angajare de +20% este cu 12 puncte procentuale mai puternica decat in trimestrul III, in timp ce dintr-o perspectiva anuala, cea mai mare imbunatatire este raportata in sectorul constructii, Previziunea Neta de Angajare de +18% din trimestrul IV/2015 fiind cu 21 puncte procentuale mai puternica decat in trimestrul IV/2014", se mai arata in studiu. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro