Piata muncii isi revine. Se fac angajari

Peste un sfert dintre angajatorii din Romania anunta planuri de crestere a numarului de angajati in trimestrul al doilea, in special in industria prelucratoare, si doar 6% au in vedere o scadere de personal, mai ales in sectorul energetic, arata analiza companiei de resurse umane. Citeste si: Weber: Daca restrictiile pe piata muncii continua din 2014, e obligatorie procedura de infringement Insa oportunitatile pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca se vor multiplica, in toate sectoarele de activitate, cu exceptia celui de energie electrica, gaze, apa, unde angajatorii raporteaza singura previziune negativa din acest trimestru, de -8%, valoare cu 8 puncte procentuale mai slaba decat in trimestrul unu si cu 12 puncte procentuale sub trimestrul unu al anului trecut, mentioneaza raportul.

acum 93 luni (11 Mar 2015)

Peste un sfert dintre angajatorii din Romania anunta planuri de crestere a numarului de angajati in trimestrul al doilea, in special in industria prelucratoare, si doar 6% au in vedere o scadere de personal, mai ales in sectorul energetic, arata analiza companiei de resurse umane. Previziunea neta de angajare este de +11%, fiind cea mai puternica din trimestrul patru din 2012 pana in prezent. Previziunea neta de angajare reprezinta diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor, in trimestrul urmator. Previziunea neta de angajare din industria prelucratoare este de +28%, fiind cea mai robusta din ultimele 10 trimestre. De altfel, datele Manpower se reflecta si in ultimele informatii ale INS, care arata ca, in industria prelucratoare numarul comenzilor noi, pe total piata interna si externa, a crescut in luna ianuarie, in termeni nominali, cu 11% comparativ cu aceeasi luna din 2014 si cu 7,3% fata de decembrie. Acum, prin intarirea dolarului ar fi o oportunitate pentru exportatorii romani sa-si dezvolte afacerile pe relatia cu SUA, Rusia, zona africana si cea araba, unde moneda de tranzactionare este dolarul american", ne-a spus Mihai Ionescu, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania.

S-a dezghetat piata imobiliara

Cel mai mare salt fata de trimestrul anterior, de 15 puncte procentuale, este inregistrat insa in sectorul transport, depozitare si comunicatii, unde previziunea de +17% este cea mai optimista din trimestrul intai din 2009 pana in prezent. In sectorul constructiilor, previziunea neta este de +16%, cu 12, respectiv 16 puncte procentuale mai puternica decat cea din primele trei luni ale anului, respectiv din trimestrul al doilea din 2014. De precizat ca datele sunt ajustate sezonier, adica nu sunt influentate de sezonalitatea din anumite sectoare", arata Gonteanu. Romanii au inva... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro