Piata diesel, in continua scadere: pana unde va merge prabusirea

Piata diesel, in continua scadere: pana unde va merge prabusirea

Le Echos scrie despre declinul vanzarilor de masini diesel, un fenomen care s-a accentuat mai ales dupa scandalul Volkswagen. "Cererea de masini diesel este in realitate mult mai mica decat ne arata cifrele de vanzari", afirma a mijlocul lui februarie Carlos Ghosn, presedintele general al grupului Renault-Nissan.

acum 73 luni (16 Mar 2018)

Le Echos scrie despre declinul vanzarilor de masini diesel, un fenomen care s-a accentuat mai ales dupa scandalul Volkswagen.

"Vanzarile (de masini diesel, n. red.) sunt intr-un declin continuu in ultimii sase ani, iar scaderea cererii este acum brutala", recunoaste Thierry Bollore, noul numar doi de la Renault.

Asemeni altor colegi, Bollore evita sa dea un pronostic pentru momentul disparitiei acestei piete.

Cu toate ca nu se poate face o estimare a procentajului de masini diesel care vor circula in urmatorii zece ani in Europa, Les Echos estimeaza ca recordul din 2012 nu va mai fi atins.

"Cererea de masini diesel este in realitate mult mai mica decat ne arata cifrele de vanzari", afirma a mijlocul lui februarie Carlos Ghosn, presedintele general al grupului Renault-Nissan.

Deocamdata, golul este umplut de masinile pe benzina, in lipsa unor alternative veritabile electrice, noteaza Les Echos.

Cel mai sceptic in privinta diesel este directorul pentru Europa al Toyota, Johan van Zyl.

Aceasta opinie nu este impartasita de presedintele Wolksvagen, Matthias Muller, care mizeaza pe "o renastere" a masinilor diesel. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro