Pianist roman talentat, condamnat la inchisoare pentru falsificare de carduri

Pianist roman talentat, condamnat la inchisoare pentru falsificare de carduri

Instrumentistul Razvan Dragus si-a ratat cariera dupa ce a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT Galati in 2013, in conditiile in care semnase in 2011 un contract pentru un album cu cea mai importanta casa de discuri din SUA. Procurorii DIICOT Galati au aflat de reteaua infractionala pusa pe picioare de Razvan Dragus in 2009, cand un galatean, Lupu Mihaita, a depus plangere dupa ce a constatat ca i-au disparut 1.400 de lei din cont in urma unei retrageri neautorizate de la un bancomat din Galati.

acum 17 luni (19 Jan 2018)

Instrumentistul Razvan Dragus si-a ratat cariera dupa ce a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT Galati in 2013, in conditiile in care semnase in 2011 un contract pentru un album cu cea mai importanta casa de discuri din SUA. Procurorii DIICOT Galati au stabilit ca, in cursul anilor 2009-2010, Razvan Dragus, la acea vreme membru al trupei Avantgarde, si Grigore Neagu, administrator al unei firme de paza, au constituit, impreuna cu o alta persoana, Cristinel Stoica, un grup infractional organizat in vederea obtinerii unor importante sume de bani prin comiterea de fraude cu carduri bancare clonate.

Anchetatorii au descoperit ca Razvan Dragus si complicii sai au falsificat 189 de carduri, instigand si alte persoane sa faca acelasi lucru. Pianistul, Neagu Grigore si Stoica Cristinel au incercat sa efectueze retrageri de bani de la diferite ATM-uri (bancomate) atat din tara, cat si din strainatate, folosindu-se de cardurile falsificate. Procurorii DIICOT Galati au aflat de reteaua infractionala pusa pe picioare de Razvan Dragus in 2009, cand un galatean, Lupu Mihaita, a depus plangere dupa ce a constatat ca i-au disparut 1.400 de lei din cont in urma unei retrageri neautorizate de la un bancomat din Galati.

Urmareau un traficant de cocaina, dar au descoperit cardurile falsificate

Pe baza inregistrarilor video de la bancomatul de la care au fost retrasi banii, politistii l-au identificat pe cel care a facut tranzactia in persoana lui Cristinel Stoica.

Intreaga afacere infractionala din care facea parte fostul pianist al trupei Avantgarde a iesit la iveala dupa ce procurorii DIICOT au facut o perchizitie la restaurantul din Galati al lui Razvan Dragus, anchetatorii urmarindu-l atunci pe un barman care lucra acolo si care era suspectat ca distribuia cocaina in local. In urma perchezitiei, politistii au descoperit echipamente destinate compromiterii ATM-urilor si falsifica... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro