Philippe Gustin, fostul ambasador al Frantei in Romania, este impotriva unei Europe cu mai multe viteze: "Noi, europenii, trebuie sa incetam sa mai fim prostii satului planetar!"

Iar aceste relatii au fost privilegiate si continua sa fie privilegiate din punct de vedere cultural, pentru ca avem o apropiere istorica, lingvistica ce ne permite, de exemplu, sa avem in Romania predarea in continuare a limbii franceze.

acum 40 luni (6 Apr 2017)

Philippe Gustin pledeaza pentru relatii privilegiate intre Romania si Franta, dezvoltate in cadrul Uniunii Europene.

Fostul ambasador al Frantei in Romania, Philippe Gustin, candideaza din partea republicanilor la alegerile legislative franceze pentru un post de parlamentar pentru francezii din Diaspora. A vizitat Clujul, unde se afla cea mai numeroasa comunitate franceza de la est de Elvetia.

In eventualitatea, tot mai probabila, ca republicanii vor forma Guvernul la Paris, vocea lui Philippe Gustin, prieten al Romaniei, poate fi una dintre cele mai puternice.

Philippe Gustin: Mai intai trebuie sa spun ca exista o lunga relatie istorica. Era o expresie folosita de multi romani, expresie care spunea ca Franta este sora mai mare a Romaniei. Eu, azi, prefer sa vorbesc de parteneriat, pentru ca suntem impreuna membri ai Uniunii Europene si in acest context trebuie sa avem relatii privilegiate. Iar aceste relatii au fost privilegiate si continua sa fie privilegiate din punct de vedere cultural, pentru ca avem o apropiere istorica, lingvistica ce ne permite, de exemplu, sa avem in Romania predarea in continuare a limbii franceze. Sunt multe intreprinderi franceze care s-au instalat aici de-a lungul anilor si care tot mai mult se dezvolta pentru ca le merge bine. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro