Philip Breedlove: Este necesara o forta de aparare a tarilor baltice de actiunile Rusiei

Philip Breedlove: Este necesara o forta de aparare a tarilor baltice de actiunile Rusiei

Vrem forte de disuasiune, despre care sa se stie clar ca pot reactiona in cazul unui atac conventional", a spus generalul Jonas Zukas, prezent la conferinta de presa din Vilnius alaturi de Philip Breedlove.

acum 100 luni (29 Mar 2016)

O forta multinationala a NATO efectueaza cu regularitate zboruri deasupra Marii Baltice de cand Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea, in 2014.

"Cred ca Alianta Nord-Atlantica trebuie sa fie pregatita pentru apararea aeriana", a declarat, la Vilnius, generalul Philip Breedlove, citat de site-ul agentiei Reuters.

"Misiunile de politie aeriana si cele de aparare aeriana sunt destinate unor situatii complet diferite. Actuala misiune de politie aeriana este pentru situatii de pace", a adaugat comandantul in exercitiu al fortelor NATO din Europa, pledand pentru crearea unei forte aeriene capabile sa apere tarile baltice de presupusele agresiuni ale Rusiei. "Nu mai avem nevoie ca fortele multinationale sa fie prezente doar din ratiuni de garantare a stabilitatii sau pentru vizibilitate politica. Vrem forte de disuasiune, despre care sa se stie clar ca pot reactiona in cazul unui atac conventional", a spus generalul Jonas Zukas, prezent la conferinta de presa din Vilnius alaturi de Philip Breedlove. Este clar ca, in cazul unui conflict militar, numarul actual de avioane NATO din zona baltica nu va fi suficient", a adaugat Zukas. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro