Petre Roman nu se teme de acuzatiile din dosarul "Mineriada": Am constiinta impacata. Dorm linistit noaptea

Fostul premier al Romaniei, Petre Roman, a declarat, la postul de televiziune Digi24, ca se considera nevinovat in legatura cu acuzatiile aduse de procurori la adresa sa in dosarul "Mineriada". Procurorii de la Parchetul Inaltei Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si au trimis in judecata, pentru crime impotriva umanitatii, 14 persoane, intre care fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul sef al SRI Virgil Magureanu si fostul lider al minerilor Miron Cozma.

acum 36 luni (19 Sep 2017)

Fostul premier al Romaniei, Petre Roman, a declarat, la postul de televiziune Digi24, ca se considera nevinovat in legatura cu acuzatiile aduse de procurori la adresa sa in dosarul "Mineriada". "Asa ceva e dincolo de orice fel de ratiune si realitate, nu se poate asa ceva pentru ca este o acuzatie care nu se sustine.

Intrebat daca isi reproseaza ceva din ce a facut atunci, Petre Roman a afirmat ca ar fi putut sa nu autorizeze "interventia fortelor de politie, asta as fi putut sa fac cu consecinta ca acel cancer din centrul capitalei sa continue".

Potrivit unui document obtinut de Pressone si publicat saptamana trecuta, minerii veniti la Bucuresti in iunie 1990 au fost hraniti si echipati de Armata, din dispozitia Guvernului. Petre Roman a declarat ca era nevoie ca minerii veniti la Bucuresti in iunie 1990 sa fie hraniti si imbracati inainte sa fie trimisi inapoi in Valea Jiului. "Era un gest umanitar, ce sa faci cu 8-9.000 de mineri nemancat si obositi", a spus el, la acea vreme prim-ministru. Procurorii de la Parchetul Inaltei Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si au trimis in judecata, pentru crime impotriva umanitatii, 14 persoane, intre care fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul sef al SRI Virgil Magureanu si fostul lider al minerilor Miron Cozma. Anchetatorii au audiat un martor care a declarat ca a vorbit cu Petre Roman la telefon si ca acesta din urma i-a cerut sa trimita minerii din Valea Jiului la Bucuresti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro