Petre Magdin a suferit un atac cerebral: ce mesaj a transmis sotia celui mai infocat promotor al muzicii rock

Petre Magdin a suferit un atac cerebral: ce mesaj a transmis sotia celui mai infocat promotor al muzicii rock

Gazda celebrelor "Intalniri de la Miezul Noptii" de la Televiziunea Romana si unul dintre cei mai apreciati cantareti de rock, compozitori, orchestratori si producatori, Petre Magdin a suferit un atac vascular-cerebral in urma caruia a fost diagnosticat cu arteoscleroza, potrivit site-ului Libertatea. Probabil cel mai mare sustinator si promotor al rock-ului romanesc, Petre Magdin si-a legat numele de istoria acestui stil muzical la noi, de trupele Dixie si Modern Group (infiintate in 1964 si respectiv 1965) si de Orchestra Petre Magdin.

acum 81 luni (13 Jun 2017)

Gazda celebrelor "Intalniri de la Miezul Noptii" de la Televiziunea Romana si unul dintre cei mai apreciati cantareti de rock, compozitori, orchestratori si producatori, Petre Magdin a suferit un atac vascular-cerebral in urma caruia a fost diagnosticat cu arteoscleroza, potrivit site-ului Libertatea. Am citit acum in presa ca Petre Magdin este in stare foarte grava si ca a facut atac de cord! Vreau ca toti fanii sotului meu sa stie ca Petre nu a facut atac de cord, multumim lui Dumnezeu, are o inima sanatoasa, dar, pe un fond de oboseala si stres, a facut atac cerebral ischemic, o forma usoara!

Petre Magdin s-a nascut pe 29 august 1943 in comuna Pesac, judetul Timis, si a inceput sa studieze muzica de la varsta de noua ani. Din 1967, este licentiat in Muzica la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti (astazi Universitatea Nationala de Muzica), Facultatea de Instrumente si Canto. A obtinut marele premiu de Orchestratie si premiul III la interpretare pentru piesa "Ca-n poveste", la Festivalul International de la Dresda din anul 1974.

In 2006, intr-un top al personalitatilor TVR votat de telespectatori, ocazionat de aniversarea a 50 de ani de la infiintarea Televiziunii Romane, Petre Magdin a castigat detasat. Daca e vorba de rock, cel mai important si mai longeviv realizator de emisiuni de televiziune din Romania ramane Petre Magdin. Probabil cel mai mare sustinator si promotor al rock-ului romanesc, Petre Magdin si-a legat numele de istoria acestui stil muzical la noi, de trupele Dixie si Modern Group (infiintate in 1964 si respectiv 1965) si de Orchestra Petre Magdin. A facut aranjamente muzicale si de orchestratie pentru alti muzicieni romani, cum sunt Dida Dragan, Mihai Constantinescu, Mihaela Oancea, Mihaela Runceanu si Mirela Voiculescu. Pentru nostalgici: Petre Magdin a compus piesele "Zvon de lumina", "Pleaca iar cocorii" si "Un fir de iarba" pentru Dida Dragan si piesa "Anilor", cu care Miha... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro