Petre M. Iancu: Istoria ca saltimbanc. Cum se vede vizita lui Iohannis la Casa Alba, in contextul peisajului politic european | Comentariu DW

Caci bomba vizitei ar fi explodat intr-un Apus dominat de o presa partial prostita de prejudecati in oarece surdina, daca n-ar fi fost asumarea clara si fara echivoc, in Gradina Trandafirilor, a articolului 5 a tratatului NATO, de catre Trump, in replica la intrebarea nimerita a unei bune ziariste din Romania.

acum 81 luni (12 Jun 2017)

Brexitul si accesul lui Trump la Casa Alba au reamestecat si redistribuit cartile politicilor globale. Ori de cate ori incepe sa salte (precum Leana cu Roosvelt, vorba unui cantecel deocheat din interbelic) munca deslusirii liniilor ei de forta devine o intreprindere anevoioasa.

In conformitate cu prejudecatile generate de divizarea ideologica a lumii apusene s-au spus vrute si nevrute despre intalnirea Trump-Iohannis. Mai putina inteligenta s-a investit in delimitarea impactului geopolitic a unui tete-a-tete pe cat de important - si nu doar pentru romani -, pe atat de inadecvat comentat. De care de pilda vesteuropenii si, indeosebi germanii, abia daca au luat cunostinta.

Caci bomba vizitei ar fi explodat intr-un Apus dominat de o presa partial prostita de prejudecati in oarece surdina, daca n-ar fi fost asumarea clara si fara echivoc, in Gradina Trandafirilor, a articolului 5 a tratatului NATO, de catre Trump, in replica la intrebarea nimerita a unei bune ziariste din Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro