Petre M. Iancu: Cand bataia e rupta din rai | OPINIE DW

In ecou la bătaia ruptă din rai (aptă să bage minţi in cap) pe care le-au administrat-o o sută de mii de romani, in speţă in reacţie la ruşinea păţită la proteste de guvernul Grindeanu, de stăpanul său din umbră, liderul infractor al PSD, precum şi de preşedintele Senatului, el insuşi un penal, pe calapodul cărora s-au creat ordonanţele cu dedicaţie, s-au declanşat contraatacurile obişnuite. Ca şi cum romanii n-ar fi dezbinaţi de insistenţa puterii de a adopta ordonanţe cu dedicaţie, infierate la unison de toată suflarea responsabilă a ţării, dimpreună cu magistraţii, cu CSM, cu Inalta Curte, cu Asociaţia Judecătorilor, cu poliţişti, cu preşedintele ţării, cu aliaţii ei şi cu Comisia Europeană.

acum 87 luni (30 Jan 2017)

Dragnea şi partidul său de penali s-au văzut disciplinaţi cu propria lor lozincă xenofobă. La doar cateva săptămani de la accesul propriu-zis la putere.

Dragnea şi executivul său au reuşit să-i facă pe romani să fie realmente mandri de ei inşişi. Căci, au izbutit in timp record să scoată in stradă, impotriva lor şi intru apărarea justiţiei şi statului de drept, mai mulţi romani decat au manifestat vreodată, in ţară, de la revoluţie incoace. Mai mulţi decat după uciderea, prin corupţie, a celor de la Colectiv, care au starnit revolta sortită să-i vină de hac guvernării slujitorului oligarhiei numit Ponta.

Fie şi tardiv, dată fiind iresponsabilitatea insuficientei lor mobilizări la alegeri, romanii au acum cu adevărat motive să fie mandri de zecile de mii de concetăţeni care, fie şi in ceasul al doisprezecelea, au priceput ce anume e in joc şi au intrat in acţiune. Căci oamenii au ieşit cu exemplară disciplină civică in stradă, manifestand paşnic după ce au inţeles că puterea, in speţă sistemul care i-a guvernat pe faţă ori din umbră in ultimii 27 de ani, se pregăteşte să le fure de această dată nu doar banii, ci insăşi democraţia şi, odată cu ea, ţara şi orice viitor.

In ecou la bătaia ruptă din rai (aptă să bage minţi in cap) pe care le-au administrat-o o sută de mii de romani, in speţă in reacţie la ruşinea păţită la proteste de guvernul Grindeanu, de stăpanul său din umbră, liderul infractor al PSD, precum şi de preşedintele Senatului, el insuşi un penal, pe calapodul cărora s-au creat ordonanţele cu dedicaţie, s-au declanşat contraatacurile obişnuite.

S-au invocat varii duşmani imaginari ai PSD şi ai executivului, calificaţi, aiuritor, de C.P. In plus s-au aruncat in luptă baterii de pseudoziarişti, inclusiv o arătare elegantă, dar moralmente jalnică, de la una din televiziunile de propagandă, căreia in timpul manifestaţ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro