Petre M. Iancu: Acuzatia de nazism s-a banalizat. Democratiile se strivesc la adapostul ei si al neasumarii autentice a crimelor fasciste | COMENTARIU DW

Astfel, el atrage atentia ca "nazismul real nu este o inventie", insa ca in prezent, se vorbeste "putinsau deloc" despre actiunea de exterminare lansate in urma cu 75 de ani, la Belzec, Sobibor si Treblinka, care a ucis doua milioane de evrei si 50.000 de romi, pana in octombrie 1943. Pregatiti rau de elita culturala dintre cele doua razboaie, multi n-au absorbit trauma prelungita de postcomunism, dar iscata de degringolada valorica in care, in reactie la prima ei modernizare ratata, a fost aruncata tara, durabil, de rinocerizatii gandirii fasciste, de la Nae Ionescu, la Nichifor Crainic si urmasii.

acum 84 luni (18 Mar 2017)

Acuzatia de "nazism" s-a banalizat, sustine jurnalistul Petre M.Iancu, intr-un comentariu pentru Deutsche Welle. Astfel, el atrage atentia ca "nazismul real nu este o inventie", insa ca in prezent, se vorbeste "putinsau deloc" despre actiunea de exterminare lansate in urma cu 75 de ani, la Belzec, Sobibor si Treblinka, care a ucis doua milioane de evrei si 50.000 de romi, pana in octombrie 1943.

In schimb, politicienii "insii care iau in gura aiurea si frecvent acuza de nazism" isi "bat joc de oamenii exterminati cu mic cu mare (pentru vina de a nu fi corespuns etnic, rasial, politic sau religios grupului majoritar si regimului nazist".

"Semnificativ este ca, pretutindeni, acuzatorii fac parte, adesea, din grupul celor pentru care statul de drept nu face nici cat o ceapa degerata si-si exprima direct sau indirect pretuirea pentru Hitler, regimul nazist sau pentru alte forme de fascism, bolsevism sau colectivism totalitar", sustine jurnalistul Pentre M.

Redam fragmente din comentariul jurnalistului Deutsche Welle:

"Presedintele Rusiei, Putin, i-a acuzat de "nazism" pe patriotii ucrainieni, a caror crima e ca vor o democratie de tip occidental si nu o autocratie de soi kaghebist. Nepotul spiritual al celui sub obladuirea caruia se inventa PRM, in speta Ion Iliescu e si omul care a dat o lovitura de stat in 2012, anul in care alt prieten al sau, Dan Sova, nega Pogromul de la Iasi. Nu e intamplator ca tocmai Ponta a avut tupeul monumental de a-l califica drept "fascist" pe un promotor neobosit al democratiei liberale precum scriitorul timisorean. Nu e de mirare nici faptul ca practica apostrofarilor ultimative a continuat si dupa debarcarea lui Ponta. Cu acest blestem i-a afurisit de pilda pe protestatarii impotriva OUG 13 fosta mana dreapta a lui Tariceanu, pe atunci vicepresedinte al ALDE", se precizeaza in comentariul jurnalistului.

"(...) In rastimp, guvernul Dragnea (caci sa nu ni se spuna ca ar putea fi numit, in chip ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro