Petre Daea:"Am fost in locul in care fluierul se aude si cand tace si oamenii frumosi se vad si cand nu exista "

"La cel mai mare eveniment agricol al tarii, Indagra, am slobozit programul «Alege oaia», intr-un inteles profund fata de rostul si rolul nostru in a ne determina sa intelegem ca este bine sa promovam produsele de la aceasta specie, in asa fel incat, prin valorificarea ei, sa ne satisfacem nevoile si sa netezim grijile printr-un castig modest, dar sigur, care sa dea speranta si celor care privesc astazi oaia si maine vor fi crescatori de oi, dar, mai ales, pentru cei care sunt astazi in varful muntelui si care innobileaza muntele ca, altminteri, nu ar avea comunicare cu inaltimile si acolo se duc putini, altii nici nu se gandesc daca vor sa ajunga acolo.

acum 39 luni (19 Nov 2017)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, la Sibiu, campania "Alege oaia" apreciind ca se afla in locul cel mai potrivit, avand in vedere numarul mare de oieri din judet si dragostea acestora pentru animale. "Va multumesc ca mi-ati dat posibilitatea ca ma intalnesc cu dumneavoastra in locul in care fluierul se aude si cand tace si oamenii frumosi se vad si cand nu exista", le-a spus ministrul producatorilor din judet.

"Va multumesc ca mi-ati dat posibilitatea ca ma intalnesc cu dumneavoastra in locul in care fluierul se aude si cand tace, oamenii frumosi se vad si cand nu exista, iar cantecul se pastreaza acolo unde este si va dainui atata timp cat urechile noastre vor fi capabile sa asculte. Si a apreciat ca se afla in locul cel mai potrivit, avand in vedere ca judetul Sibiu are cel mai mare numar de oieri, dar si cel mai mare numar de efective de animale.

"Suntem la inceput de drum intr-o actiune extrem de de importanta pentru tara, si anume, aceea de a cobori in mintile oamenilor si impleti interesele locale cu cele ale acelora care pleaca de acasa in pribegia castigului, dar mai mult decat atat in dragostea pentru cresterea animalelor. Vorbesc aici despre crescatorii de ovine care isi parasesc casele frumoase crescute din smantana, din branza, din lapte, din lana, din carne, din piei, cu sudoarea mintii si cu bataturile palmelor pentru a lasa in acest loc mirific al tarii traditia la locul ei si contiuitatea traditei acelor care carmuiesc zona si administreaza tara", a mai spus Daea.

"La cel mai mare eveniment agricol al tarii, Indagra, am slobozit programul «Alege oaia», intr-un inteles profund fata de rostul si rolul nostru in a ne determina sa intelegem ca este bine sa promovam produsele de la aceasta specie, in asa fel incat, prin valorificarea ei, sa ne satisfacem nevoile si sa netezim grijile printr-un castig modest, dar sigur, care sa dea speranta si celor care privesc astazi oaia si maine vor fi crescatori de oi, dar,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro