Petre Daea le pune pumnul in gura protestatarilor de la APIA. Angajatii din tara cer salarii egale cu cei din Bucuresti. Diferente de pana la 3.000 de lei

Petre Daea le pune pumnul in gura protestatarilor de la APIA. Angajatii din tara cer salarii egale cu cei din Bucuresti. Diferente de pana la 3.000 de lei

Angajatii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din teritoriu protesteaza de o saptamana fata de Legea salarizarii, adoptata de Parlament in vara acestui an, dar care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018. "Avand in vedere aparitia in mass-media romaneasca a unor informatii cu privire la intreruperea lucrului in centrele judetene ale APIA in data de 16.11.2017, in intervalul de timp 9.00 - 12.00, va rugam sa ne comunicati in regim de urgenta urmatoarele: lista persoanelor care au intrerupt programul normal de lucru in intervalul si data mentionata mai sus, modalitatea prin care a fost intrerupta activitatea in timpul programului, daca a fost afectat fluxul normal de lucru pentru pregatirea si autorizarea dosarelor de plata in intervalul mentionat", scrie in e-mailul trimis directorilor de la filialele din teritoriu, semnat de directorul general al APIA, Adrian Pintea.

acum 72 luni (21 Nov 2017)

Angajatii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din teritoriu protesteaza de o saptamana fata de Legea salarizarii, adoptata de Parlament in vara acestui an, dar care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018. Legea elaborata de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, le diminueaza consistent lefurile si ii discrimineaza fata de anagjatii de la APIA Bucuresti.

"Legea adoptata in vara are doua grille de salarizare pentru angajatii APIA: una pentru structura centrala ( Bucuresti), alta pentru structurile din teritoriu. Cei de la Bucuresti doar vireaza banii, pe responsabilitatea noastra, a celor din teritoriu.Vrem salarii egale", a declarat, pentru "Adevarul", Octavian Mateescu, presedintele Federatiei Sindicatelor din APIA.

Surse din Ministerul Agriculturii au o explicatie simpla pentru decalajul salarial dintre Bucuresti si provincie: traditionalul sistem de pile, cunostinte si relatii.

Angajatii APIA din teritoriu au salarii intre 2.000 si 8.000 de lei (director). "Cei care castiga 5.000 de lei, vor pierde 1.000 de lei la salariu, cu noua lege. La noi, ministrul se opune, iar Guvernul nu vrea sa dea ordonanta de urgenta ca sa corecteze discrepantele", a adaugat Mateescu.

Olguta zice ca n-are bani

Surse din PSD au declarat pentru "Adevarul" ca Petre Daea, ministrul Agriculturii, a discutat in Guvern problema salariilor diferentiate, numai ca cea care s-a opus vehement unei majorari a fost Olguta Vasilescu, pe motiv ca "angajatii APIA au, oricum, salarii mai mari ca restul bugetarilor". Olguta nu mai stie de unde sa adune bani ca sa acopere majorarile salariale", au declarat sursele citate pentru "Adevarul".

Refuzat de Olguta Vasilescu, Daea i-a convocat la minister pe directorii APIA din tara si le-a cerut sa-i potoleasca pe oameni, pentru a nu afecta imaginea sa si a Guvernului Tudose. "Daea le-a spus ca angajatii APIA din tara au... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro